Έντονα ανοδική πορεία κατέγραψε και την περσινή χρονιά η Office Line, σύμφωνα με τον δευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Κουρή.

«Η εκτίμηση είναι ότι μέσα στο 2019, είχαμε αύξηση με διψήφιο ποσοστό, κοντά στο 40% στον τζίρο, ενώ στην κερδοφορία φαίνεται πως υπάρχει μία θεαματική αύξηση με ποσοστό πάνω από 100% σε σχέση με το 2018», λέει στο NetFAX  ο Παναγιώτης Κουρής. Για το 2020, η εταιρεία  έχει στο στρατηγικό της πλάνο την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ευρώπη, το άνοιγμα σε ορίζοντα πενταετίας στην αγορά της Αμερικής, τις συνεργασίες με εταιρείες από όλο το φάσμα της αγοράς, αλλά και το αποτύπωμά της στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα.

Ενδιαφέρον για το Disaster Recovery «Ο μεγαλύτερος τζίρος και το πελατολόγιό μας προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο το 2019 αναλάβαμε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με φορείς της κυβέρνησης με σκοπό να αναπτύξουμε στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», δηλώνει ο Παναγιώτης Κουρής.

Πρόσφατα η Office Line ολοκλήρωσε το πλάνο Disaster Recovery, για τον ΔΕΣΦΑ. Η εν λόγω λύση, που είναι βασισμένη σε πλατφόρμα Azure, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων δημόσιων φορέων. Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα, ο Παναγιώτης Κουρής σημειώνει ότι «έχουμε νέα έργα στα σκαριά, κυρίως με εταιρείες στο χώρο της ενέργειας, που θα επωφεληθούν από λύσεις Cloud και AI».  Παράλληλα, μέσα στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία θα επενδύσει στην περαιτέρω επέκταση του τμήματος Cloud & Network Security με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας.

Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο και στο βάθος Αμερική Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι και η εξαγωγή τεχνογνωσίας στο εξωτερικό. Η Office Line έχει αυτή την στιγμή παρουσία σε Κύπρο, Μάλτα και Ολλανδία. «Επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς και στην Αμερική. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε δημιουργήσει νέα μονάδα καινοτομίας, η οποία μεταξύ άλλων θα σχεδιάσει την υλοποίηση της επένδυσης και μέσα στην επόμενη διετία ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί», σημειώνει o CEO της Office Line.