Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν οι αναζητήσεις Αμερικανών χρηστών στο App Store για εφαρμογές που συνδέονται με την εξ αποστάσεως εργασία μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Sensor Tower.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναζητήσεις για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom κατά την εβδομάδα 9-16 Μαρτίου ήταν κατά 16,8 φορές περισσότερες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η αντίστοιχη αύξηση των αναζητήσεων της ανταγωνιστικής πλατφόρμας Microsoft Teams ήταν της τάξεως των 7,4 φορών. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η εφαρμογή Zoom δεν βρισκόταν καν μέσα στις 100 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις έως τις αρχές Μαρτίου, και η απότομη «έκρηξη» των αναζητήσεων δείχνει ότι οι χρήστες έλαβαν οδηγίες να εγκαταστήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

«Άλμα» για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές
Μεγάλη ήταν όμως και η αύξηση των αναζητήσεων για εκπαιδευτικές εφαρμογές, λόγω του «λουκέτου» στα σχολεία εξαιτίας του κορονοϊού. Οι αναζητήσεις για τις εφαρμογές απομακρυσμένης εκπαίδευσης ABCmouse και Google Classroom αυξήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα κατά 16,4 και 8,3 φορές αντίστοιχα.

Τριπλάσιες ήταν κατά την ίδια περίοδο, συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, οι αναζητήσεις για το Instacart, την πιο γνωστή εφαρμογή διανομής τροφίμων στις ΗΠΑ, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αναγκάζονταν να μείνουν στα σπίτια τους. Αντίθετα, οι αναζητήσεις για μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων και καφέ κινήθηκαν πτωτικά, καθώς υποχρεώνονταν η μία μετά την άλλη να κλείσουν τα καταστήματά τους.