Ως ευκαιρία να διευρύνουν το μερίδιο τους στην αγορά προβάλλει για πολλές εταιρείες που έχουν αναπτύξει σχετικά προγράμματα λογισμικού, το πεδίο των ηλεκτρονικών βιβλίων (myData) και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενεργοποιήθηκε, πρόσφατα, η ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, καθιερώνοντας μια σειρά, προθεσμιών για τη διαβίβαση, με ηλεκτρονικό τρόπο, των δεδομένων από τα βιβλία των επιχειρήσεων στην ΑΑΔΕ. Επιπλέον δημοσιεύθηκαν δύο Κοινές Υπουργικές
Αποφάσεις για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου μεταξύ των προμηθευτών και των φορέων του Δημοσίου. Η αποστολή ηλεκτρονικού τιμολογίου είναι προαιρετική ενώ, μέσα στο φθινόπωρο, το υπουργείο Οικονομικών θα επεκτείνει τη χρήση του, ώστε να είναι υποχρεωτική για όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου.

Οι εταιρείες που έχουν ποντάρει στην ηλεκτρονική τιμολόγηση Μία από τις εταιρείες Πληροφορικής που έχει «ποντάρει» στην επικείμενη καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι η CPI, η οποία έχει επενδύσει τα απαιτούμενα κεφάλαια προς αυτή την κατεύθυνση ήδη από το 2013. Η εταιρεία αναπτύσσει, κατά κύριο λόγο, το δικό της λογισμικό με εφαρμογή στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται επί σειρά ετών με την Impact.

Στο πεδίο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, μέσω της θυγατρικής της, Retail Link, δραστηριοποιείται και η Entersoft. Την περασμένη χρονιά η Retail Link ολοκλήρωσε την έκδοση μίας νέας διαδικτυακής ηλεκτρονικής υπηρεσίας που συνδυάζει υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης, υλοποιώντας τα πρώτα πιλοτικά έργα, ενώ πιστοποιήθηκε ως PEPPOL Access Point, κάτι που σημαίνει πως είναι έτοιμη για την αποστολή παραστατικών με λήπτες φορείς του δημοσίου.

Μία ακόμα εταιρεία η οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (My Data) για όλες τις επιχειρήσεις είναι και η Epsilon Net. Σε αυτό το πλαίσιο έχει καταθέσει αίτηση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να λάβει πιστοποίηση ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης. 

Τέλος, η SAP έχει λανσάρει τη λύση SAP for eBooks για την αφομοίωση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που σχετίζονται με την υποχρεωτική υιοθέτηση του μέτρου για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία.  Η λύση, που έχει εφαρμοστεί σε πάνω από 19 χώρες, έχει πεδίο εφαρμογής και στην ηλεκτρονική τιμολόγηση.