Δύο ελληνικές υποψηφιότητες, που υποβλήθηκαν από το ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2019, βραβεύτηκαν χθες στο πλαίσιο του World Congress on Information Technology 2019, που έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου 2019, στην Αρμενία.

Νικήτρια στην κατηγορία “Digital Innovation Award”, αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της Deep Sea Technologies για την εφαρμογή «Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.) powered vessel monitoring». Παράλληλα, ως Merit Winner στην κατηγορία “Innovative ehealth Solutions” διακρίθηκε το έργο της HΔΙΚΑ ΑΕ «Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)». Η ένωση εταιρειών «ΟΤΕ AE – Byte Computer ABEE» και ο συνεργάτης της Datamed υλοποίησαν με πλήρη επιτυχία, για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), ο οποίος θα αποτελέσει τον Εθνικό Φάκελο Υγείας.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική εκπροσώπηση στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, υπογράμμισε: «…Στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών, η εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού, η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Η παρουσία μας στο World Congress On Information Technology που διεξάγεται στο Γερεβάν της Αρμενίας και οι ελληνικές βραβεύσεις κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση». Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε: «Για 13 συναπτά έτη, οι ελληνικές εταιρείες διαπρέπουν ανελλιπώς κάθε χρόνο στα παγκόσμια βραβεία τεχνολογίας και καινοτομίας, WITSA Global ICT Excellence Awards, από το 2006 που συμμετέχουν με τον ΣΕΠΕ. Παρά την κρίση και τις πλέον αντίξοες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας έμεινε ζωντανός, υγιής, υπερασπιζόμενος την ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική που πρεσβεύει για την ελληνική οικονομία…».