Πωλήσεις άνω των 100 εκατ. λιρών αναμένεται να «φέρουν» οι ψηφιακοί βοηθοί στη Βρετανία την περίοδο του Black Friday, σύμφωνα με έρευνα της Wunderman Thompson Commerce.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, οι αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέσω smart assistants θα αντιπροσωπεύουν το 2,5% του συνόλου των διαδικτυακών αγορών, ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 10% μέχρι το 2020. Σήμερα, εκτιμάται ότι το 13% των καταναλωτών καταφεύγει στον έξυπνο βοηθό του για να βοηθήσει στη διαδικασία αγοράς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους συνδρομητές του Amazon Prime υπολογίζεται στο 20%, διαμορφώνοντας μια δεξαμενή δυνητικών πελατών προς στόχευση από τους retailers σε gadgets όπως τα Amazon Echo και Google Home.

Ο Hugh Fletcher, Global Head of Consultancy and Innovation της Wunderman Thompson Commerce, σχολίασε: «Αν και μόλις πριν από λίγα χρόνια, το 2016, η πλειονότητα των αγορών για το Black Friday προέρχονταν από το mobile, το 2019 θα δούμε τη συνεχιζόμενη άνοδο των κοινωνικών δικτύων, όπως το Instagram, λόγω του ρόλου που παίζει στη φάση της έμπνευσης, καθώς και την πραγματική ανάδυση της φωνητικής αγοράς. Τα σημάδια είναι ξεκάθαρα, άνεση, ταχύτητα και ευκολία: το φωνητικό εμπόριο θα αφήσει το ισχυρότερο σημάδι του στο retail μέχρι σήμερα». (Πηγή: TheDrum)