Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε τους δέκα υποψήφιους επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους έως και 700.000 ευρώ, καθώς επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία την επιχειρηματική τους ιδέα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν θεσμό που χρηματοδοτείται από και διαχειρίζεται το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, και έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης. Κατά τη φετινή διοργάνωση του θεσμού, περισσότερα από 1.000 άτομα δήλωσαν συμμετοχή, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 488 επιχειρηματικά σχέδια.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε τα δέκα επικρατέστερα επιχειρηματικά πλάνα, λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές προϋποθέσεις του βραβείου: τόσο οι διαγωνιζόμενοι, όσο και η νέα τους επιχείρηση θα πρέπει να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ενώ τα επιχειρηματικά τους σχέδια θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από καινοτομία, οικονομική σοβαρότητα και πειθαρχία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και βιωσιμότητα. Οι δέκα φιναλίστ είναι οι hp-necovery, RTsafe, Anassa Organics, Zeus+Dione Conceptstore, OpenCircle, e-satisfaction, BunkeringatSea, Super, FoldingProject και VK. Οι φετινοί νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τέλη Μαΐου του 2014.