Οι Η.Π.Α. επέκτειναν την ηγεσία τους στις mobile πατέντες το 2014, ενώ η IBM βρέθηκε στη πρώτη θέση αναφορικά με τον αριθμό πατεντών που καταχωρήθηκαν, σύμφωνα με έρευνα που ανέλυσε στοιχεία τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και από την Ευρώπη.

Ενώ ο αριθμός των mobile πατεντών που δόθηκαν από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. (USPTO) αυξήθηκα κατά 17% μεταξύ 2013 και 2014, το σύνολο μειώθηκε κατά 4% στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή υπηρεσία (European Patent Office – EPO). Σημειώνεται ότι το 26% των πατεντών που δόθηκαν από το USPTO πέρυσι αφορούσαν mobile τεχνολογίες, ενώ μόνο το 10% αυτών της Ευρώπης ανήκε στην κατηγορία αυτή.

Και ενώ η Samsung διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό mobile πατεντών, η IBM φαίνεται να «κερδίζει» έδαφος, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung και να βρεθεί στην πρώτη θέση για το 2014, ενώ ακολουθούν οι Qualcomm, Microsoft και Google. Σχεδόν οι μισές από τις κορυφαίες 50 εταιρείες στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια έχουν ως έδρα τους τις Η.Π.Α. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 στην αγορά mobile πατεντών εισήλθε και η Apple, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.