Νομικές ενέργειες κατά της MLS αναλαμβάνουν πλέον οι κάτοχοι του ομόλογου ΜΛΣ01, αξίας 4,99 εκατ. ευρώ, το όποιο έληξε την προηγούμενη Παρασκευή χωρίς να πληρωθεί, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα πληρωμές κουπονιών και τόκων υπερημερίας. Κατά τη χτεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση των ομολογιούχων δεν επετεύχθη – όπως συνέβη και σε προηγούμενες απόπειρες – η ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία αλλά και η απαρτία των 2/3 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις είτε για την καταγγελία του ομολόγου, είτε για την παράταση του. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προτείνει την παράταση της λήξης του συγκεκριμένου ομολόγου για δώδεκα μήνες, προκειμένου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να επιχειρηθεί η εξεύρεση κάποιας λύσης.

Υπό το πρίσμα του νέου αδιεξόδου λόγω μη επίτευξης απαρτίας, οι ομολογιούχοι που παρέστησαν στη γενική συνέλευση, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές μέσω του εκπροσώπου τους, την Beta Χρηματιστηριακή, με το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Σακκά προκειμένου να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε νομικό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την υπόθεση των ομολογιούχων είχαν εκδηλώσει ακόμα δύο δικηγορικά γραφεία (Νικόλαος Τσουτσάνης και Συνεργάτες, Θέμης Σοφός και Συνεργάτες).

Αύριο το πιστοποιητικό του ορκωτού για τις οικονομικές καταστάσεις του 2019

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Βακάρος, διευθύνων σύμβουλος της MLS, αύριο, 16 Ιουλίου, ο ορκωτός λογιστής θα εκδώσει το πιστοποιητικό ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του 2019, χωρίς όμως να απαντήσει σε ερώτηση για το αν αυτές θα περιλαμβάνουν τη συνέχιση της δραστηριότητας (going concern). Επιπλέον, ανέφερε πως ξεκινούν άμεσα οι επαφές της Whitetip Investments, η οποία αναλαμβάνει το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αναδιάρθρωση της MLS. Πάντως η εταιρεία δεν έχει δώσει την παραμικρή πληροφορία για το τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά ούτε για το ύψος ενός ενδεχόμενου κουρέματος.

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει το χρέος της, ενώ προκειμένου να έχει ελπίδες επιβίωσης χρειάζεται να εξασφαλίσει συνολικά κεφάλαια ύψους δέκα εκατ. ευρώ, όπως έχει πει ο κ. Βακάρος σε προηγούμενη γενική συνέλευση ομολογιούχων. Η MLS βρίσκεται σε συζητήσεις με την Capital Corinth καθώς και με ακόμη έναν πιθανό επενδυτή, δίχως να έχει δώσει λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, αλλά ούτε και το ύψος ενός ενδεχόμενου κουρέματος.