Θετικά είναι ως επί το πλείστον τα συναισθήματα των Ελλήνων απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς πάντως να λείπουν και οι ανησυχίες για τυχόν εκμετάλλευσή της για κακόβουλους σκοπούς, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky.

Ειδικότερα, για τους Έλληνες οι επικρατέστερες λέξεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη είναι «βοηθητική» (47%) και «χρήσιμη» (48%), ενώ παράλληλα το 61,6% πιστεύει πως οι «έξυπνες» ρομποτικές συσκευές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλουν στη βελτίωση του τρόπου ζωής μας στο μέλλον και το 48,1% πως θα του προσφέρουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή πάνω από τους μισούς (55,9%) ανησυχούν ότι κάποιοι τους ακούν μέσω των «έξυπνων» συσκευών στο σπίτι τους, το 63,7% πιστεύει πως δεν υπάρχουν αρκετοί νόμοι που ελέγχουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και σχεδόν 7 στους 10 (69,6%) εκφράζουν την ανησυχία ότι οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν «έξυπνες» συσκευές βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργάζονται δεδομένα χωρίς την άδειά τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως τα υψηλότερα ποσοστά στις παραπάνω απαντήσεις εντοπίζονται στο λεγόμενο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, δηλαδή στις ηλικίες 18-34. Το 66,1% των ερωτηθέντων εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δόλιο τρόπο από χάκερ και ψηφιακούς εγκληματίες για κλοπή ευαίσθητων, προσωπικών πληροφοριών.