Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, προχώρησε στις πρώτες του ανακατατάξεις στο management της εταιρείας, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν δύο μήνες.

Ως επικεφαλής Cloud & Enterprise επέλεξε τον Scott Guthrie, ενώ ο Phil Spencer τοποθετήθηκε επικεφαλής των δραστηριοτήτων Xbox και, τέλος, ο Stephen Elop θα ηγείται πλέον, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος, του τομέα συσκευών όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Nokia. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Nadella, οι αλλαγές αυτές στο management είναι ένα παράδειγμα του «πώς η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσεται και να ‘συντονίζεται’ με σκοπό τον μέγιστο αντίκτυπο». Ο Guthrie εργάζεται στην Microsoft από το 2007 και ουσιαστικά είναι επικεφαλής Cloud & Enterprise από τότε που ο Nadella ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Φεβρουάριο.

Ο ρόλος του Spencer θα είναι, επίσης, υπεύθυνος, εκτός των Microsoft Studios, και για τα Xbox και Xbox Live, Xbox Music και Xbox Video. Τέλος, ο Elop αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στα τέλη Απριλίου που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Nokia. Ο Nadella που την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το λογισμικό Office για συσκευές Apple σηματοδότησε ουσιαστικά την μετάβαση της έμφασης της εταιρείας πέρα από τα Windows, κάτι που μέχρι τώρα, πολλές φορές, λειτουργούσε εις βάρος άλλων πρωτοβουλιών. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η εταιρεία στη νέα εποχή όπου κυρίαρχη θέση κατέχουν το mobile και το cloud».