Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Blueground, η Beat, μια ακόμα επιτυχημένη start-up, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απολύσεις και περικοπές μισθών, οι οποίες επηρεάζουν και τις τοπικές της δραστηριότητες.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και αφορά ακόμα και εταιρείες με θεωρητικές αξίες ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως για παράδειγμα η ZipRecruiter, η οποία απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους και οι εταιρείες Voi και Bird που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτροκίνητων μικρο-οχημάτων. Όπως φαίνεται, η λίστα θα συνεχίζει να μεγαλώνει, περιλαμβάνοντας ίσως και εταιρείες που οι θεωρητικές τους αξίες ήταν της τάξης των δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Bασισμένο κυρίως στο Equifund το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, το startup οικοσύστημα έχει βασιστεί κυρίως στο Equifund, του οποίου τη διαχείριση έχουν αναλάβει έξι επενδυτικά σχήματα. Το Equifund έχει στον πυρήνα του μια αποθήκη άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει δημιουργηθεί από χρήματα φορολογουμένων και στοχεύει στην ανάδειξη επιχειρήσεων, οι οποίες διατηρούν ελληνικό DNA, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι έχουν την εμπορική τους έδρα στην Ελλάδα. Από το ποσό αυτό μέχρι και το τέλος του 2019 είχαν επενδυθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις, που αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί να παλέψουν σκληρά για να εξασφαλίσουν τη συνέχειά τους. Τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια έχουν οι δικές τους δράσεις, αλλά και οι δράσεις των επενδυτικών σχημάτων που τις εμπιστεύτηκαν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα τύχουν ευνοϊκότερων όρων σε σχέση με άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γ. Μούσμουλας: Οι ελληνικές start-up απασχολούν 4.000 έως 5.000 εργαζόμενους
Σύμφωνα με τον Γιώργο Μούσμουλα, Partner της Metavallon, στο σύνολό τους οι start-up του ελληνικού οικοσυστήματος, απασχολούν από 4.000 έως 5.000 εργαζόμενους στα γραφεία τους στην Ελλάδα. Ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, αν αναλογιστούμε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα είναι καθολικές. Επομένως, αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό, είναι το ενδεχόμενο, οι απολύσεις να ενισχύσουν εκ νέου το brain drain προς αγορές που θα υποστηρίξουν καλύτερα τα δικά τους οικοσυστήματα. Το πρόβλημα δεν επιδέχεται εύκολων λύσεων. Προφανώς σε αυτήν τη φάση, η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στα καλύτερα της, ώστε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με έναν τομέα 5.000 εργαζομένων. Από την άλλη, το ελληνικό οικοσύστημα των start-up, όπως μας λέει ο Γιώργος Μούσμουλας, μόλις είχε αρχίσει να ανθίζει, οπότε η κρίση το βρίσκει σε μια φάση που δεν έχει πατήσει ακόμα καλά στα πόδια του. Οι απολύσεις και οι περικοπές μισθών είναι μια πρώτη λύση και αν δούμε τις κινήσεις που έγιναν στις προηγούμενες κρίσεις το 2000 και το 2008, όσο συντομότερα γίνουν και όσο πιο οριζόντια γίνουν τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα κατά την επάνοδο. Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές θα χρειαστεί να κατηγοριοποιήσουν τις εταιρείες που έχουν συμμετοχές με κριτήρια που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν απαραίτητο να συμπεριλάβουν στην ανάλυση ρίσκου. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάποιες εταιρείες δε θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την κοιλάδα του θανάτου. Οπότε, ο στόχος είναι να μειωθούν το δυνατόν οι απώλειες.