Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει μετά και την υπογραφή των εκτελεστικών συμβάσεων το μεγάλο έργο για την «ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης», με αναθέτουσα Αρχή την Κοινωνία της Πληροφορίας. Το έργο της τάξεως των 97 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσουν η Intrakat, o ΟΤΕ, ο όμιλος Μυτιληναίος και οι ενώσεις εταιρειών «Uni Systems – Αρχειοθήκη», «Profile – Nova», «Vodafone -Inform -Cosmos Business Systems», «Globitel-Master» και «Netcompany Intrasoft-Qualco». Το NetFAX παρουσιάζει τους υπεργολάβους με τους οποίους οι ανάδοχοι θα εκτελέσουν μέρος του έργου που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν.

Αναλυτικά – και με βάση τις συμβάσεις που υπεγράφησαν με την ΚτΠ – υπεργολάβοι:

  • του ΟΤΕ είναι οι εταιρείες Τhe Records Hub (8%), Openview Technology (7%) και Dotsoft (7%),- της ενώσεως «Netcompany Intrasoft-Qualco» είναι οι εταιρείες HSM Technologies IKE (21%), Digital Partner ΙΚΕ (43%),- της ενώσεως «Globitel-Master» είναι οι εταιρείες TΑΛΙΣ (5%), Scripta (5%)
    Infoterra (1,5%), Dataverse,
  • της ενώσεως «Vodafone – Inform -Cosmos Business Systems» είναι η εταιρεία
    Next Docs (15%),- του ομίλου Μυτιληναίος είναι η εταιρεία Indigital,
  • της ενώσεως «Nova – Profile», είναι οι εταιρείες Iron Mountain Ελλάς (40%) και Iron Mountain Cyprus (24%),- της ενώσεως «Uni Systems – Αρχειοθήκη» είναι οι εταιρείες Intelli Solutions (15%), AMS (10%), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (2%),- της Intrakat είναι οι εταιρείες OTS (40%) και ΙΙD (40%).Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση των αρχείων 368 Δικαστηρίων – Εισαγγελιών, εκ των οποίων 288 βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και 80 σε νησιά. Πρόκειται για τα αρχεία του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, των Ειρηνοδικείων, των Εισαγγελιών Εφετών, των Εισαγγελιών Πρωτοδικών, των Εφετείων, των Πρωτοδικείων και των Πταισματοδικείων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το σύνολο των σελίδων που θα ψηφιοποιηθούν εκτιμώνται σε 300.244.990.