Στην αγορά της Ισπανίας μπαίνει η ελληνική εταιρεία fintech Okto, σε συνεργασία με την Jackpot Systems. Το φορητό «ψηφιακό πορτοφόλι» Okto.Wallet θα ενσωματωθεί στα μηχανήματα παιγνίων που είναι συνδεδεμένα στο σύστημα διαχείρισης καζίνο της Jackpot Systems, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών εύκολα και γρήγορα, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Η ενσωμάτωση του Okto.Wallet θα ξεκινήσει από τη Μούρθια και τη Γαλικία, ενώ στόχος είναι η επέκτασή του σε όλη την Ισπανία έως το τέλος του έτους.

Ο Alejandro Jimenez, διευθύνων σύμβουλος της Jackpot Systems, έκανε λόγο για «ένα ψηφιακό σύστημα χωρίς μετρητά και χωρίς καμία υλική υποστήριξη πέρα από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη», χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα μεγάλο επίτευγμα στον κλάδο που κάνει όλους μας περήφανους».

Από την πλευρά του, ο Nacho Fradecountry manager της Okto για την Ισπανία, ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την Jackpot Systems είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον σκοπό της ψηφιοποίησης, και τώρα είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε στη μετάβασή τους προς τις μη εγχρήματες συναλλαγές. Το κίνητρο είναι πάντα το ίδιο: η δυνατότητα παροχής ασφαλών, κοινωνικά υπεύθυνων και γρήγορων συναλλαγών στους χρήστες τους, αλλά και η προσέλκυση νεότερων ηλικιών, η μείωση του κόστους και του κινδύνου των μετρητών, και αυτό είναι που τώρα μπορούμε να κάνουμε».