Δυσλειτουργίες στο Internet παρατηρήθηκαν χθες, μεσημέρι προς απόγευμα, σε περιοχές της Αττικής, η οποία οφείλονταν σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο data center της TI Sparkle Greece (πρώην Med Nautilus) στη Μεταμόρφωση.

Η δυσλειτουργία επηρέασε παρόχους που παίρνουν υπηρεσίες από τη TI Sparkle Greece, όπως είναι η Wind και η Forthnet, ενώ οφείλονταν, όπως ενημέρωσε ανεπίσημα στέλεχος της TI Sparkle Greece το NetFAX, σε server που «άργησε» να εκκινήσει (χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, περιμένοντας την επίσημη αναφορά από το τεχνικό τμήμα). Η διακοπή κράτησε περίπου μια ώρα.

Σε ανακοίνωση που έστειλε η Wind στους συνδρομητές της αναφέρει ότι «υπήρξε βλάβη σε κόμβο διασύνδεσης με το Internet με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αστικά κέντρα στην Αττική και να μην είναι διαθέσιμη η υπηρεσία πρόσβασης στο Internet για 15 περίπου λεπτά. Η βλάβη έχει αποκατασταθεί πλήρως από χθες και πλέον όλα λειτουργούν κανονικά». Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο NetFAX ότι η έκταση της βλάβης ήταν τέτοια που δεν υπήρχε λόγος να καταγράψει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση του NetFAX από πηγές κοντά προσκείμενες στην Forthnet, δεν υπήρχε διακοπή στη σύνδεση των συνδρομητών της εταιρείας με το Internet, απλά παρατηρήθηκε για μισή περίπου ώρα πτώση της ταχύτητας σύνδεσης, εξαιτίας του προβλήματος που προέκυψε στο data center της TI Sparkle Greece (όπου διοχετεύεται ένα μέρος του traffic της Forthnet προς το διεθνές Internet). Σημειώνεται ότι η TI Sparkle Greece αποτελεί έναν από τους συνεργάτες της Forthnet (όχι τον κύριο).

Από τη βλάβη δεν επηρεάστηκε το δίκτυο της Vodafone, το οποίο λειτουργούσε κανονικά σε όλη τη χώρα (σύμφωνα με το Διευθυντή Δικτύου της εταιρείας). Tο μόνο πρόβλημα που εμφανίστηκε, σύμφωνα με την εταιρεία, αφορούσε κάποιες καμπίνες (ΚΑΦΑΟ) στην περιοχή του Αμαρουσίου που επηρεάστηκαν για λίγα λεπτά από διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Ίδια περίπου εικόνα αναφέρει και ο ΟΤΕ, εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε στο NetFAX ότι δεν επηρεάστηκε από τη βλάβη στη TI Sparkle Greece, καθώς συνεργάζεται με την OteGlobe. Η διακοπή ρεύματος που έγινε στο Μαρούσι, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να μην λειτουργήσουν, για τα 15 λεπτά περίπου που διήρκεσε σύμφωνα με τον ΟΤΕ, δύο ΚΑΦΑΟ στο Μαρούσι που δεν διέθεταν μπαταρία, επηρεάζοντας τοπικά την περιοχή.