Με θέμα «Transform. Innovate. Grow” και κεντρικό άξονα συζήτησης την τεχνητή Νοημοσύνη, το Microsoft Summit επιστρέφει στις 14 Μαΐου στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνοντας στην Ελλάδα την παγκόσμια συζήτηση γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, με ομιλητές διεθνούς φήμης να αναδεικνύουν πώς η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μπορεί σήμερα να βοηθήσει τον άνθρωπο, τους οργανισμούς αλλά και τις κυβερνήσεις να πετύχουν περισσότερα.

Στη σκηνή του θα ανέβουν εμπνευστικοί ομιλητές όπως οι Garry Kasparov (ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών), Dr. Nicholas Christakis (ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος-βιολόγος, καθηγητής του Yale, με πλούσιο συγγραφικό έργο), Saqib Shaikh (μηχανικός της Microsoft που έχασε την όρασή του σε ηλικία 7 ετών και δημιουργός του Seeing AI app, της εφαρμογής που με τη βοήθεια του AI βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης) και Sean Alexander (επικεφαλής μηχανικός της Microsoft υπεύθυνος για τη στρατηγική σε θέματα ΑΙ τεχνολογίας).

Τo συνέδριο-θεσμός της Microsoft, που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες εκπροσώπους του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, στελέχη πληροφορικής, start-uppers, tech enthusiasts, δημοσιογράφους αλλά και influencers, θα ανοίξει η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, προ(σ)καλώντας το κοινό να γνωρίσει τον τρόπο που οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να βοηθήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας σήμερα! Στη σκηνή του Microsoft Summit θα βρεθεί ο Philippe Rogge, President, Microsoft Central and Eastern Europe, ενώ το συνέδριο θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.