Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με τη δημιουργία κέντρου Ανάπτυξης στο Μαρούσι, το οποίο θα στελεχωθεί με 70 – 100 άτομα μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, στοχεύει η OneDealer International, εταιρεία παροχής λύσεων λογισμικού αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα, η οποία εξασφάλισε πενταετές δάνειο ύψους 14,3 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η εν λόγω νέα επένδυση, η πρώτη της ΕΤΕπ στην εταιρεία, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης λογισμικού της OneDealer στην Ελλάδα και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ώστε να εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους πώλησης και μεταγοραστικής εξυπηρέτησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Όπως είπε ο Άλεξ Τσαπάρας, CFO της OneDealer International «ο δανεισμός αυτός δεν γίνεται μόνο για πιάσουμε τα νούμερα και τα έσοδα, αλλά γίνεται στη βάση της ανάπτυξης, στην Ελλάδα, στο κομμάτι του development και του software με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού». Η πρώτη δόση της δανειακής

διευκόλυνσης επιχειρηματικού χρέους θα αφορά το 50% του συνολικού ποσού και εκταμιευθεί τους επόμενους μήνες. Η συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και της OneDealer International, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου Real Consulting, ανακοινώθηκε την περασμένη εβομάδα στο πλαίσιο τελετής υπογραφής της δανειακής συμφωνίας από τον Christian Kettel Thomsen, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της OneDealer Robert Battenstein.

All-in-one λύσεις για αυτοκίνητα
Με γραφεία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία, η OneDealer International συστάθηκε το 2015 με στόχο να στηρίξει τις επιχειρήσεις λιανικής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ψηφιακή τους μετάβαση. H εταιρεία αναπτύσσει πρωτοποριακές, all-in-one λύσεις για αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε εμπόρους αυτοκινήτων όλων των μεγεθών (εισαγωγείς, αντιπροσωπείες, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και συνεργεία αυτοκινήτων) με σκοπό να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματικά. Όπως είπε ο κ. Battenstein στο NetFAX, το οποίο βρέθηκε στην τελετή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά και συνεργάζεται με ήδη με μερικές από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

«H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να χορηγήσει στήριξη ύψους 14,3 εκατ. ευρώ σε έναν νέο έλληνα εταίρο, μια καινοτόμο ΜΜΕ, που το ελάχιστο που επιδιώκει είναι να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο της. Θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει το οραματικό επενδυτικό της σχέδιο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη μεγέθυνσή της και τη διείσδυσή της στην αγορά μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική  ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen.