Η Onex υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον αμερικανικό όμιλο τεχνολογίας Cisco για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Στόχος είναι η εφαρμογή τεχνολογιών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός ιδιωτικού δικτύου 5G, μηχανική εκμάθηση, Τεχνητή Νοημοσύνη, χρήση drones και Internet of things για τους αυτοματισμούς και τη ρομποτική, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Η Cisco παρέχει την υπηρεσία «Private 5G» μέσα από την οποία προσφέρεται το σύνολο των πλεονεκτημάτων ενός ιδιωτικού δικτύου 5G, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο ενός μεγάλου προκαταβολικού κόστους (CapEx investment). Παράλληλα, η μεγάλη ευελιξία στην χρήση εξαλείφει τυχόν λειτουργικούς κινδύνους που συνοδεύουν την ιδιοκτησία ενός ιδιωτικού δικτύου. «Ο σχεδιασμός μας έχει στον πυρήνα του, αφενός την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του Ναυπηγείου, και αφετέρου την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών του», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Onex, Πάνος Ξενοκώστας.

Γεωστρατηγικής σημασίας
Η συνεργασία μας με τον όμιλο Onex, για το σχεδιασμό και το πλάνο ανάπτυξης του πρώτου “Smart” Ναυπηγείου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας αναπτυξιακής ψηφιακής προοπτικής για την Ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, έναν πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με εξαιρετική γεωστρατηγική σημασία» ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Cisco, Αντώνης Τσιμπούκης.