Η Cyta απόσπασε διπλή βράβευση για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της από την Ookla, τον έγκυρο οργανισμό στον τομέα των διαδικτυακών μετρήσεων παγκοσμίως.

Το δίκτυο της Cytamobile-Vodafone ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ως το δίκτυο με τη καλύτερη κάλυψη στην Κύπρο, βραβείο που για πρώτη φορά απονέμεται σε δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με τα δεδομένα των αξιολογήσεων της Ookla που προκύπτουν από χιλιάδες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cytamobile-Vodafone είναι το γρηγορότερο παγκύπρια, σε κάθε τεχνολογία από 2G έως και 4.5G.

Με βάση τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, ο μέσος όρος ταχύτητας (upload & download speed) των πελατών της Cytamobile-Vodafone ανέρχεται σε 43,20 Mbps, έναντι 33,21Mbps και 19,15Mbps των άλλων δικτύων. Σε ό,τι αφορά την κάλυψη, οι μετρήσεις της Ookla επιβεβαιώνουν ότι η παγκύπρια διαθεσιμότητα του δικτύου της Cytamobile-Vodafone καλύπτει το 99,7% της Κύπρου, με τη διαθεσιμότητα 4G/4,5G να ανέρχεται σε 84,5%.