Η «εισβολή» της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας έχει ξεσηκώσει τόσο θετικές όσο και αρνητικές αντιδράσεις, με τις δεύτερες να είναι αρκετά περισσότερες, χάρη και στον φόβο που συχνά τις συνοδεύει. Κάπου ανάμεσα στις δυο ακραίες καταστάσεις, πάντως, δείχνουν να είναι αφενός οι πρόσφατες δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή και προέδρου της Microsoft, αφετέρου οι ανακοινώσεις του ΟΟΣΑ, με αφορμή έρευνά του ως προς τον αντίκτυπο της ΑΙ στην αγορά εργασίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων. Κοινό συμπέρασμα και των δυο πως… ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά περιορισμένος και τελικά θα τα καταφέρουμε.

Σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες υποστήριζε χωρίς κανένα ενδοιασμό τις εξελίξεις στον χώρο της ΑΙ, o Μπιλ Γκέιτς τηρεί πλέον μια θετική μεν, αλλά μετριοπαθέστερη στάση. Σε σχόλιο που ανάρτησε στο προσωπικό blog του, τονίζει ότι «το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν είναι τόσο σκοτεινό, όσο πιστεύουν μερικοί, αλλά ούτε και τόσο ρόδινο, όπως πιστεύουν άλλοι». Στο κείμενό του, αφού αναλύει τα υπέρ και τα κατά, καταλήγει με την προτροπή να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις «στη μεγαλύτερη καινοτομική μεταρρύθμιση που ζούμε», αλλά οι δράσεις μας να είναι υπεύθυνες και βασισμένες σε γνώση.

Με προσοχή την επανάσταση…
Η μελέτη του ΟΟΣΑ, από την άλλη, δείχνει ότι οι ανησυχίες για σημαντική μείωση
της απασχόλησης δεν έχουν ως τώρα επιβεβαιωθεί και το επίπεδο της ανεργίας στις χώρες-μέλη του οργανισμού εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι ερευνητές παραδέχονται, βέβαια, ότι «ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα», αφού οι επιπτώσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο για να φανούν, επισημαίνουν ότι ποσοστό 60% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη θέση εργασίας του, όμως, θεωρούν ότι με την κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους κυβερνήσεων και εργοδοτών, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Για τις πρώτες, η σύσταση του ΟΟΣΑ είναι να προσαρμόσουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ειδικά σ’ ό,τι αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και να προωθήσουν την κατάρτιση σε σχετικές με ΑΙ δεξιότητες που λείπουν, ενώ για τους εργοδότες η προτροπή αφορά στην επιμόρφωση του προσωπικού και τη διαμόρφωση της ανάλογης εταιρικής κουλτούρας, ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι επιτυχής.