Τη λύση Power BI Embedded υλοποίησε ο ΟΠΑΠ, με στόχο να εξασφαλίσει ότι τα πρακτορεία των συνεργατών του διαθέτουν την απαραίτητη υποστήριξη για να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση δεδομένα.

Η λύση της Microsoft επιτρέπει στους πράκτορες του ΟΠΑΠ να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους (π.χ. στόχους, αναφορές κτλ.), βοηθώντας τους να επικεντρωθούν στη βελτίωση των δραστηριοτήτων τους και στην ανάπτυξή τους. Το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής στην Ελλάδα, με περίπου 4.000 σημεία ανά τη χώρα. Τα πρακτορεία βασίζονται σε πληροφορίες που λαμβάνουν κεντρικά από τον ΟΠΑΠ, για να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία τους και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξή τους.

Τα οφέλη από τη χρήση της νέας ψηφιακής λύσης ήταν σημαντικά για την εταιρεία και τους συνεργάτες της, όπως σημειώνει ο Στρατής Βαλαβάνης, Corporate Delivery Director στον ΟΠΑΠ. «Με το Power BI Embedded, παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών αναφορών και αυτόματης ενημέρωσης δεδομένων.

Έτσι, διευκολύνουμε τους συνεργάτες μας στη λήψη αποφάσεων για την επιχείρηση τους. Παράλληλα, μπορούν να δρομολογούνται αλλαγές, χωρίς να υπερφορτώνεται με αιτήματα η ομάδα IT», τονίζει ο κ. Βαλαβάνης. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση της λύσης της Microsoft. «Σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε τη χρήση του Power BI Embedded και σε άλλες δραστηριότητες. Η λύση είναι ευέλικτη, προσφέρει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και δίνει στις ομάδες τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους report, χωρίς να απαιτείται μεγάλος χρόνος εκμάθησης. Είναι, λοιπόν, λογικό να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση», καταλήγει ο κ. Βαλαβάνης.