Έργο κατασκευής δικτύων και υποδομών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω βρετανικής εταιρείας που εγκαθιστά συσκευές όπως scanners για αεροδρόμια, υλοποιεί αυτή την περίοδο η Optronics Technologies.

Στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της Optronics Technologies για το προσεχές χρονικό διάστημα εντάσσεται η διείσδυση στον τομέα του hospitality, τόσο με την ανάληψη έργων για ξενοδοχεία όσο και για μαρίνες ανά την Ελλάδα. Μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει κατά καιρούς η εταιρεία είναι ένα σημαντικό μέρος της μαρίνας Ρόδου στον τομέα της δικτύωσης καθώς και ένα σημαντικό τμήμα των μαρινών που διατηρούσε μέχρι πρότινος στην κατοχή του ο όμιλος Dogus.

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, ενώ πεδίο εξειδίκευσης της εταιρείας αποτελούν οι οπτικές ίνες. Ας σημειωθεί ότι από το 2016 και ύστερα ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον τομέα των κατασκευών, κλάδος που όπως σημείωσε ο ένας εκ των ιδρυτών της, Γιώργος Παπαστεργίου, συνδυάζεται με τη νέα τεχνολογία, χαρακτηρίζοντας ως απαραίτητη τη συνύπαρξη των αυτοματισμών με τις κατάλληλες υποδομές.

Έργα για τις Mytilineos, Βιοχάλκο, Motoroil, E. Παπαδόπουλος
Στα έργα που εκτελεί η Optronics είναι τρεις εργολαβίες στο εργοστάσιο της Mytilineos στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, με αντικείμενο την αναβάθμιση των δικτύων του εργοστασίου. Στο  πλαίσιο των συνεργασιών εντάσσεται και αυτή με την εταιρεία τροφίμων, Ε. Παπαδόπουλος. Επιπλέον, για λογαριασμό της Motoroil υλοποιεί βιομηχανικές εφαρμογές και κάμερες CCTV, ενώ συνεργάζεται και με τον όμιλο Βιοχάλκο στον τομέα των δικτύων για το σύνολο των βιομηχανικών του μονάδων.

Μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες έχει συνεργαστεί η εταιρεία είναι και ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα. Η Optronics ξεκίνησε ως τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με κατασκευή δικτύων για εταιρείες όπως η Forthnet και ο ΟΤΕ, με την ίδρυσή της να τοποθετείται πριν από ακριβώς 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα – μετά το 2016 – αναλαμβάνει εργολαβικά και την κατασκευή κτιρίων, ιδίως ξενοδοχειακών μονάδων «με το κλειδί στο χέρι».

Στόχος η ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες και στις κατασκευές
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης στο στόχαστρο για το μέλλον τίθεται η περαιτέρω ανάπτυξη τόσο στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που αποτελούν την βασική της δραστηριότητα καθώς και στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών, παρέχοντας καθετοποιημένες λύσεις «με το κλειδί στο χέρι» προς τους πελάτες της.  Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κατασκευή κατοικιών, ο εκ των ιδρυτών της εταιρείας, Γιώργος Παπαστεργίου, επισήμανε ότι δεν αποτελούν πυλώνα  ενδιαφέροντος για την Optronics.