Η νέα γενιά της βάσης δεδομένων Oracle Database 12c είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από το Oracle Technology Network. Η Oracle Database 12c εφαρμόζει μια νέα αρχιτεκτονική τύπου multitenant, που απλοποιεί τη διαδικασία ενοποίησης βάσεων δεδομένων στο cloud, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλές βάσεις δεδομένων σαν να ήταν μία – χωρίς αλλαγές στις εφαρμογές τους.

Επίσης, η Oracle Database 12c στηρίζει τα Oracle Public Cloud Services και μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό πελάτες που υλοποιούν ιδιωτικά cloud με βάσεις δεδομένων και προμηθευτές λύσεων SaaS που αναζητούν την ισχύ της Oracle Database σε ένα ασφαλές μοντέλο τύπου multitenant. Ταυτόχρονα, η Oracle Database 12c, βελτιστοποιημένη σε επεξεργαστές SPARC και Intel Xeon, είναι μια σημαντική νέα έκδοση, που εισάγει 500 πρόσθετα χαρακτηριστικά και είναι το αποτέλεσμα 2.500 ανθρωπο-ετών ανάπτυξης και 1,2 εκατομμυρίων ωρών δοκιμών, συν ενός εκτενούς προγράμματος beta με πελάτες και συνεργάτες της Oracle.

Στην εκδήλωση Oracle Technology Day που πραγματοποιείται από την Oracle και την Intel στις 9 Ιουλίου, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί στην Ελληνική αγορά η νέα έκδοση της βάσης δεδομένων. Επίσης, στις 10 Ιουλίου, ο Andy Mendelsohn, SVP Database Server Technologies, και ο Tom Kyte, σχεδιαστής αρχιτεκτονικής, θα παρουσιάσουν ένα Webcast για την Oracle Database 12c, στις 7:00 μμ, ώρα Ελλάδος.