Ο τρόπος με τον οποίο θα επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός των οργανισμών, η καινοτομία και η εν γένει ανάπτυξή τους αποτέλεσε το επίκεντρο της εκδήλωσης με τίτλο: “Oracle Modern Business Experience” που διοργάνωσε πρόσφατα στην Αθήνα η ομώνυμη εταιρεία.

Προτεραιότητα στο επιχειρείν. Αυτή η προσέγγιση δείχνει να έχει αλλάξει το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον στις ημέρες μας. Όπως αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή, σε συνδυασμό με τη σωστή κουλτούρα αλλαγής θεωρούνται ως αυτές που καθοδηγούν τις εξελίξεις.

Στην εκδήλωση με τίτλο: “Oracle Modern Business Experience” την οποία διοργάνωσε στις 22 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η Oracle, στελέχη από διαφορετικούς κλάδους αλλά και διαφορετικά τμήματα επιχειρήσεων, δίχως να περιστρέφονται αποκλειστικά από τον ευρύτερο τομέα της Πληροφορικής, συμμετείχαν σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για το πώς θα επιταχύνουν την επιτυχία της επιχείρησής τους.

“Μεταμόρφωση” των business μοντέλων
Η ετήσια, πλέον, ενημερωτική ημερίδα της Oracle για πελάτες και συνεργάτες, περιελάμβανε ενημερώσεις, από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, σχετικά με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των επιχειρηματικών εφαρμογών στο cloud, το χαρτοφυλάκιο της Oracle στον τομέα του Software-as-a-Service και πώς αυτά “μεταμορφώνουν” τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις σχέσεις με τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες, αξιοποιώντας τεχνολογίες mobile, Big Data και κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, στελέχη της εταιρείας έδωσαν έμφαση και σε θέματα αρχιτεκτονικής cloud και ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα, ενώ εκπρόσωπος της Accenture, ενός από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Oracle σε διεθνές επίπεδο, μίλησε για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του Cloud. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν αυτό που αφορούσε το πώς εταιρείες- πελάτες της Oracle έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των πελατών τους, ενδυναμώνοντας τους εργαζομένους τους, μεταμορφώνοντας τα χρηματοοικονομικά τους και βελτιστοποιώντας την εφοδιαστική τους αλυσίδα.

Ενότητες, που αφορούσαν στις λύσεις διαχείρισης Χρηματοοικονομικών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Εμπειριών του Πελάτη, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών, όπως λ.χ.: ΑΒ Βασιλόπουλος-Delhaze Group, Baker Tilly, CYTA, Εθνική Τράπεζα, Interamerican, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ-Cosmote, OTIS, Public και Τράπεζα Πειραιώς.

Στην ίδια διαδικασία έλαβαν μέρος οι συνεργάτες της εταιρείας, Accenture, ATC, Intrasoft International, SingularLogic και των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων που στήριξαν επιστημονικά την εκδήλωση: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ALBA Graduate Business School, Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ).

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τα Business Innovation Awards σε μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως λ.χ. στην Εθνική Τράπεζα για την αξιοποίηση της πλατφόρμας Διαχείρισης Επιχειρηματικής Απόδοσης (EPM) της Oracle, ΟΤΕ-Cosmote για την αξιοποίηση της cloud πλατφόρμας Social Relationships (SRM), CYTA για την αξιοποίηση της cloud πλατφόρμας Διαχείρισης Ανθρώπινου Κεφαλαίου (HCM), καθώς επίσης και Forthnet για την αξιοποίηση της cloud πλατφόρμας Customer Experience.

Επιπροσθέτως, ως συνεργάτης της χρονιάς για τις εφαρμογές της Oracle κατά το 2016 στην χώρα μας βραβεύτηκε η εταιρεία Intrasoft International. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΕΔΕ, καθώς και με την επιπλέον επαγγελματική υποστήριξη των: Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΕΠ), Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ). Xορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Accenture (Platinum Sponsor), ATC, Intrasoft International και SingularLogic (Gold Sponsors), 7indigo, Cognity, Eurotel, inpleonion, iteam, NCR, Softecon, TalentTeam Consulting και UniSystems (Silver Sponsors). Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν τα Netweek, NetFax, Marketing Week, DailyFax και HR Professional της BOUSSIAS.