Η «μεγάλη είδηση» της δεύτερης μέρας του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση του Big Data Appliance, του μηχανήματος που λανσάρει η Oracle για την επεξεργασία των «μεγάλων» -σε όγκο, αλλά και σημασία- δεδομένων που προκύπτουν σήμερα στο περιβάλλον της διευρυμένης χρήσης της τεχνολογίας (weblogs, social media, βίντεο, σένσορες κ.λπ.)

[Σαν Φρανσίσκο] Της απεσταλμένης μας, Ισαβέλλας Ζαμπετάκη

Τα δεδομένα αυτά, αν και αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο όγκο και σημασία για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, δεν «χωράνε» στα συνηθισμένα data warehouses και τις εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας. Το Oracle Big Data Appliance αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τα «μεγάλα δεδομένα» και συνεργάζεται εύκολα με λύσεις όπως οι Database 11g, Exadata Database και Exalytics Business Intelligence. «Η Oracle είναι η πρώτη εταιρεία που δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ενοποιημένη σειρά προϊόντων για να διευκολύνει τους επιχειρησιακούς χρήστες να ανταποκριθούν στην πρόκληση των Big Data και να εντοπίσουν στοιχεία που θα μεγιστοποιήσουν την επιχειρηματική αξία» δήλωσε ο Andrew Mendelsohn, Senior Vice President, Oracle Server Technologies.

Σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο, ο Mark Hurd, Πρόεδρος της Oracle, αναφέρθηκε στις  επενδύσεις ύψους 4 δις δολ. που πραγματοποίησε πέρσι η Oracle στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης και δήλωσε ότι αντίστοιχες θα είναι και οι φετινές επενδύσεις σε R&D. Το 2012 θα αποτελέσει, βέβαια, ξεκάθαρα τη χρονιά των «Exa» για την Oracle. Με τις λύσεις αυτές, οι οποίες συνδυάζουν hardware και λογισμικό, η εταιρεία στοχεύει σε επέκταση πέρα από το χώρο των εφαρμογών, των βάσεων δεδομένων και του Middleware.

Τέλος, όσον αφορά τον Enterprise Manager, ο Thomas Kurian, Executive Vice President of Product Development της Oracle, παρουσίασε τη νέα του εκδοχή, η οποία και αποτελεί το μεγαλύτερο release του προϊόντος εδώ και πέντε χρόνια. Το  Enterprise Manager 12c  είναι η πρώτη λύση που συνδυάζει τη διαχείριση όλου του stack της Oracle και επιτρέπει καλύτερη ευθυγράμμιση του business με το IT. Η λύση αυτή μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος τόσο σε παραδοσιακά data centers, όσο και σε περιβάλλον virtualization και cloud computing.

Η ένδειξη «c» στον τίτλο του προϊόντος αναφέρεται στο cloud και σηματοδοτεί τη δέσμευση της Oracle για ανάπτυξη λύσεων που είναι έτοιμες για το  Cloud. Ο Surren Partabh, CTO Core Technology Support της British Telecoms, ο οποίος έχει την εμπειρία του beta version του Enterprise Manager 12c, υπογράμμισε τη σημασία της λύσης για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών cloud τύπου database-as-a-service και middleware-as-a-service και, στην περίπτωση της British Telecoms, τη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ενεργοποίηση νέων υπηρεσιών.

Oracle PartnerNetwork
Το Forum του Oracle PartnerNetwork (OPN) ξεκίνησε την Κυριακή, σηματοδοτώντας μια εβδομάδα γεμάτη με δραστηριότητες προγραμματισμού και δικτύωσης για τους Συνεργάτες της Oracle, στo πλαίσιo του Oracle OpenWorld 2011. Tο Forum του OPN παρακολούθησαν 4.500 συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο -αριθμός ρεκόρ. Οι Συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να ενημερωθούν καλύτερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν νέους και υφιστάμενους πόρους και προγράμματα του OPN για να μάθουν περισσότερα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και τα κέρδη τους με την Oracle.

Oι συνεργάτες συνεχίζουν να διαφοροποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να προωθούν την ανάπτυξη των πελατών και των επιχειρήσεών τους, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Specialized του Oracle PartnerNetwork (OPN) και τους πόρους του Oracle Enablement. Έως σήμερα, δέκα κορυφαίοι συνεργάτες -Accenture, Capgemini, CSC, Deloitte, Fujitsu, IBM, Infosys, PwC, Tata Consultancy Services Ltd και Wipro- έχουν κατακτήσει την κορυφαία διάκριση στο OPN,
τη διάκριση επιπέδου Diamond.