Μετά από τρεις μέρες στο πλέον καταξιωμένο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογίας το Oracle Open World, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το μέλλον αφορά τη διαχείριση τεράστιων όγκων δεδομένων, flash, hardware, mobile και social media και όλα αυτά σε περιβάλλον cloud.

Η Oracle τα προσφέρει όλα και ανάγει το cloud στο νέο επιχειρηματικό στάνταρ, όπως τονίζεται σε όλες τις keynote παρουσιάσεις. Φαίνεται ότι πλησιάζει το τέλος για τα on premise λογισμικά, τα κόστη συντήρησης και αναβάθμισης. Με μια απλή μηνιαία συνδρομή μπορεί κανείς να τρέξει ολόκληρη την υποδομή ενός οργανισμού.

Social Relationship Management
Ο Larry Ellison, στη δεύτερη keynote ομιλία του, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη στρατηγική του Oracle Cloud Social Services, την μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη επιχειρησιακή κοινωνική πλατφόρμα σήμερα στο cloud, και μίλησε για το πώς αυτές οι υπηρεσίες ενσωματώνονται με τις Oracle Cloud Application Services για να βελτιωθεί η εμπειρία του πελάτη και των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Larry Ellison, CEO της Oracle, ανακοίνωσε την Oracle Social Relationship Management (SRM) Suite. Πρόκειται για μια ενοποιημένη εταιρική υπηρεσία που επιτρέπει στους οργανισμούς να ακούνε, να δεσμεύουν, να δημιουργούν, να προβάλουν και να αναλύουν διαδραστικές ενέργειες σε πολλαπλές social πλατφόρμες, σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια ολιστική θέαση του καταναλωτή. Η SRM σουίτα είναι ενοποιημένη με τις εταιρικές εφαρμογές της Oracle συμπεριλαμβανομένων των Oracle Fusion Marketing, Oracle Fusion Sales Catalog, Oracle ATG Web Commerce και Oracle Enterprise Resource Planning (ERP).

Έτσι, οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα social media για να μεταμορφώσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες και συστήματα. Επιπλέον, η Oracle Social Relationship Management Suite είναι ενοποιημένη με τις Oracle Platform Services, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Java Cloud Service και Oracle Database Cloud Service δίνοντας στις ομάδες του marketing ένα πραγματικό πλεονέκτημα ενοποίησης των social media με τις εταιρικές τους σελίδες, τις landing pages και τα διαθέσιμα εργαλεία του marketing.

Η δύναμη βρίσκεται στα Social
Με δεδομένη την ολιστική θέαση της αλληλεπίδρασης των καταναλωτών, η Oracle Social Relationship Management Suite περιλαμβάνει:
Oracle Social Network (OSN): προσφέρει μια πλατφόρμα ασφαλούς συνεργασίας που υποστηρίζει την επικοινωνία και το networking των χρηστών σε πραγματικό χρόνο, τόσο εντός όσο και εκτός οργανισμού.

Oracle Social Marketing:
δίνει τη δυνατότητα στους marketers να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να διαχειρίζονται, να μετρούν και να αναφέρουν κεντρικά σε πολλές social campaigns και πλατφόρμες. Επίσης τους προσφέρει τη δυνατότητα να δημοσιεύουν social περιεχόμενο, να δεσμεύουν τους καταναλωτές και να διαμορφώνουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους το look and feel του brand τους.

Oracle Social Engagement & Monitoring Cloud Service: μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι οργανισμοί μπορούν να αναλύσουν την αλληλεπίδραση των social media. Ταυτόχρονα, όμως μπορούν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πελάτη αλλά να βοηθήσουν τις ομάδες των πωλήσεων να δεσμεύσουν τους καταναλωτές.

Oracle Social Sites:
παρέχει στα brands και στα agencies μια πολύ ισχυρή εμπειρία editing την οποία οι τελικοί χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν για τη δυναμική ανάπτυξη και προβολή social sites. Oracle Data and Insights: μια υπηρεσία που εξυπηρετεί την συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχειρηματική ανάγκη με το να παρέχει πληροφορίες, οδηγίες και insights για επιχειρηματικές πρακτικές.

Το HR «πετά» στα σύννεφα
Την αρχή έκαναν εταιρείες όπως οι Principal Financial Group και Elizabeth Arden που ήδη χρησιμοποιούν το Oracle HCM Cloud Service για να διαχειριστούν την παγκόσμια ανάπτυξη και να παρέχουν σε χιλιάδες εργαζόμενους, ακριβείς και αξιόπιστες λύσεις. Τους ακολούθησαν περισσότεροι από 25 από τους 100 πελάτες που έχουν επιλέξει το Oracle Fusion Human Capital Management και «τρέχουν» ήδη ζωντανά. Μεταξύ αυτών των εταιρειών συγκαταλέγονται οι: Ardent Leisure, Peach Aviation, Toshiba Medical Systems και Zillow. Με αυτές τις εταιρείες η Oracle αποκτά μια ηγετική θέση στη μετάβαση των HCM πελατών στο σύννεφο. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς το Oracle HCM Cloud Service αποτελεί μια παγκοσμίου εμβέλειας κορυφαία σουίτα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Με την ικανοποίηση του χρήστη ως βασικό γνώμονα σχεδιασμού, το Oracle Fusion HCM επιτρέπει τη γρήγορη εφαρμογή σημαντικών επιχειρηματικών λύσεων σε τμήματα HR, με καλύτερη συμμόρφωση στο κανονιστικό πλαίσιο και αποτελέσματα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ως μέρος του Oracle Cloud, το Oracle HCM Cloud Service προσφέρουν στους πελάτες τα πλεονεκτήματα ενός Saas χωρίς τους περιορισμούς των niche λύσεων. Προσφέρουν τη δύναμη των Oracle HCM Cloud Service με ένα μοντέλο τιμολόγησης συνδρομής, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να αγοράσει hardware ή να υποστηρίξει software.

H υποδομή για το cloud
Άλλη μια σημαντική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου. Το Oracle Solaris 11.1, το οποίο προσφέρει μοναδική υποστήριξη στο Oracle Database, διευρύνει τις δυνατότητες της cloud υποδομής και προσφέρει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και συμμόρφωσης για εγκατάσταση εταιρικών εφαρμογών. Οι πελάτες θα είναι σε θέση εύκολα και γρήγορα να αναβαθμίσουν το Oracle Solaris 11.1 χρησιμοποιώντας το εργαλείο αναβάθμισης που είναι διαθέσιμο στο Oracle Solaris 11.

Ο John Fowler, Εxecutive Vice President, Systems, της Oracle δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Oracle Solaris 11 αποτελεί το καλύτερο UNIX λειτουργικό σύστημα για να τρέξουν εφαρμογές Oracle, να αναπτυχθεί κρίσιμη cloud υποδομή και να προστατευτούν οι επενδύσεις των πελατών. Η ομάδα σχεδιασμού του Oracle Solaris δούλεψε πολύ στενά με την ομάδα σχεδιασμού του Oracle Database ώστε να παραδώσουν μοναδική αξία την οποία οι πελάτες απολαμβάνουν από τις λύσεις της Oracle.

Τα Oracle Solaris 11, Oracle’s SPARC T4 servers, Oracle Exadata Database Machine, Oracle Exalogic Elastic Cloud και Oracle SPARC SuperCluster T4-4 προσφέρουν στους πελάτες τις καλύτερες λύσεις για την κρίσιμη και σημαντική cloud υποδομή.