Στην πλέον πλεονεκτική θέση της πρόσφατης ιστορίας της θεωρεί πως βρίσκεται σήμερα η Oracle, ο Mark Hurd, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της keynote ομιλίας του κατά τη διάρκεια του Oracle OpenWorld (OOW) 2017.

“Αυτή τη στιγμή η Oracle διαθέτει την πλέον ολοκληρωμένη σουϊτα εφαρμογών SaaS, τις πιο πλήρεις υπηρεσίες PaaS, καθώς επίσης και την επόμενη γενιά IaaS. Η πρότασή μας είναι ολιστική, συμπαγής, απευθύνεται σε ολόκληρο το μήκος και το πλάτος των αναγκών της αγοράς, είναι “ανοικτή”, άμεσα διαθέσιμη και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή! Αν μη τι άλλο δίνει αποδοτική… απάντηση στους κυριότερους “πονοκεφάλους” των σύγχρονων διοικητικών ηγετών επιχειρήσεων και οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο” τόνισε ο κ. Hurd.

Ραγδαία επιτάχυνση του disruption στις επιχειρήσεις
Ο επιχειρηματικός κόσμος κινείται με βάση συγκεκριμένες αρχές και άξονες που έχουν να κάνουν με την αύξηση των εσόδων, τον περιορισμό των δαπανών, την βελτίωση του cash flow και την ανάγκη για αποδοτική διαχείριση του ρίσκου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια με την ολοένα και εντεινόμενη όσο και πιο δυναμική εμφάνιση των startups στο προσκήνιο και την αντίστοιχη καθιέρωση ενός νέου όσο και “φρέσκου” σκεπτικού και modus operandi, έχουν προκύψει μια σειρά από ανάγκες και δεδομένα. Συγκεκριμένα, απαιτούνται διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, με την ταυτόχρονη παροχή περισσότερων όσο και καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών προς και εκ μέρους των πελατών.

Το… μαγικό στοιχείο στην εξίσωση ακούει στον όρο “disruption”. “Ξέρετε, τα φαινόμενα disruption που χαρακτηρίζουν -πλέον- το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον είναι τόσα σε πλήθος και τέτοια σε έκταση που από το 2000 μέχρι το 2017 περίπου το 50% των εταιρειών που “φιγουράριζαν” στην περίφημη λίστα του Fortune 500 έχουν… εξαφανιστεί. Τόσο απλά!”, τόνισε με έμφαση ο Mark Hurd προβλέποντας πως στα αμέσως προσεχή χρόνια το φαινόμενο δεν αναμένεται απλά να συνεχιστεί, αλλά να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, μειώνοντας αισθητά το χρονικό “παράθυρο” επίδρασης του φαινομένου.

“Από την πλευρά μας ως Oracle φροντίζουμε ώστε έγκαιρα να παρέχουμε προς κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τομέα δραστηριοποίησης τα απαραίτητα “εφόδια” και εργαλεία προκειμένου να είναι σε θέση να εξελίξει τις διαδικασίες που ακολουθεί, τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά, να αναπτύξει ταχύτερα καινοτόμα προϊόντα και λύσεις με ελεγχόμενο κόστος που με τη σειρά της θα μπορεί να τιμολογήσει αντίστοιχα ανταγωνιστικά. Και όλα αυτά επιτρέποντάς τους να ασχοληθούν με τον πυρήνα της δραστηριοποίησής τους, αφήνοντας σε εμάς το σύνολο των τεχνικών στοιχείων και λεπτομερειών. Εξάλλου, η cloud στρατηγική μας είναι απολύτως ξεκάθαρη: Ωθούμε τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς είτε να μεταπηδήσουν ή να ξεκινήσουν στο cloud, παρέχοντάς τους την απαιτούμενη βάση από εφαρμογές, πλατφόρμες και υποδομή ώστε να μεγαλουργήσουν!”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Hurd.

Απόλυτη cloud κυριαρχία!
Μια από τις αγαπημένες… συνήθειες του διευθύνοντος συμβούλου της Oracle είναι να προβαίνει σε ορισμένες καίριες προβλέψεις αναφορικά με επιμέρους τμήματα της ΙΤ βιομηχανίας για τα προσεχή χρόνια. Έτσι, λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την keynote ομιλία του στο OOW, προέβλεψε πως μέχρι το 2025:

• Το 100% της ανάπτυξης και της διαδικασίας ελέγχου εφαρμογών θα λαμβάνει χώρα στο cloud.
• Το 80% της παραγωγής apps θα πραγματοποιείται στο cloud.
• Το 80% των IT budgets θα κατευθύνονται προς τις υπηρεσίες cloud.
• Το 80% των IT προϋπολογισμών θα δαπανάται το κομμάτι του business innovation και το υπολειπόμενο 20% στην συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων.
• Το σύνολο των enterprise δεδομένων θα αποθηκεύονται στο cloud.
• Τα enterprise clouds αναμένεται να αποτελέσουν τα πλέον ασφαλή μέρη για την διεξαγωγή IT επεξεργασίας.

Α, ξεχάσαμε να σας αναφέρουμε πως σπανίως οι προβλέψεις του Mark Hurd πέφτουν έξω…