Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο ρουμανικό και διεθνή τύπο, ο ΟΤΕ δέχεται προσφορές για την πώληση των ποσοστών του στις θυγατρικές του Telekom Romania (TR) και Τelekom Romania Mobile (TRM).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΟΤΕ έχει αναθέσει στην Barclay’s την εύρεση αγοραστή, με τις έως τώρα πληροφορίες, να αναφέρουν ότι έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον τέσσερις μνηστήρες, μεταξύ των οποίων οι Orange Romania, RCS & RDS 10 του Digi Communications Group, όπως κι ένα ρωσικών συμφερόντων επενδυτικό fund (για την TRM), που εκπροσωπείται από τον Spas Roussev, βασικού μετόχου του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Bουλγαρίας (Vivavcom).

Σημειώνεται ότι η Telekom Romania διαθέτει ένα δίκτυο 2,1 εκατ. συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, 1,1 εκατ. συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, 1,4 εκατ. συνδρομητών τηλεόρασης και 4,6 εκατ. συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, κάτι που εξηγεί το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τα μερίδια που κατέχει ο ΟΤΕ.

Αν και αντίστοιχες προσπάθειες για την πώληση του ποσοστού του ΟΤΕ (54,01%) είχαν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δείχνουν περισσότερο αποφασισμένες στο να προχωρήσει η συμφωνία. Οι φήμες για την πώληση της Telekom Romania οδήγησαν τη μετοχή του ΟΤΕ να κινηθεί στα υψηλότερα επίπεδα της από το Μάρτιο του 2014.