Αυξημένα κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2018 ήταν τα έσοδα του ομίλου ΟΤΕ την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε.

Τα κέρδη του Ομίλου το 2019 μειώθηκαν κατά 22,1% σε σχέση με το 2018. Στη Ρουμανία, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 980,2 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 5,% σε σύγκριση με το 2018, κυρίως λόγω της απόδοσης των έργων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT).

Ελλάδα: Ποιοι τομείς απέδωσαν και ποιοι συρρικνώθηκαν
Στην Ελλάδα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,9% και ανήλθαν σε 2,94  δισ. ευρώ χάρη στις υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Τα έσοδα τροφοδοτήθηκαν από την ενίσχυση των υπηρεσιών data κινητής, των ευρυζωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ICT, αντισταθμίζοντας τις απώλειες των εσόδων από υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων.

Επενδυτικό πλάνο 2 δισ. ευρώ
Ο όμιλος υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ ως το 2022 στην ανάπτυξη δικτύων. Στόχος για το 2020 είναι η δημιουργία νέων πηγών εσόδων με τη δραστηριοποίηση σε αναδυόμενες ψηφιακές αγορές μέσω των υπηρεσιών COSMOTE Insurance, COSMOTE Payments και η προώθηση του «ψηφιακού μετασχηματισμό».

Ο ΟΤΕ εκτιμά πως θα συνεχίσει το 2020 να παρουσιάζει θετική πορεία στα έσοδά του, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τις ευρυζωνικές του υπηρεσίες και τις υπηρεσίες δεδομένων κινητής. Η διοίκηση του ΟΤΕ αναμένει επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ σε πάγια περιουσιακά στοιχεία. Ο καθαρός δανεισμός το 2019 αυξήθηκε ενώ το Σεπτέμβριο, η COSMOTE προπλήρωσε εξ ολοκλήρου το κοινοπρακτικό δάνειο με την EBRD ποσού 58,1 εκατ. ευρώ.