Ισχυρές επιδόσεις για μία ακόμα χρονιά σημείωσε η OTEGlobe, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2018.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διατηρήθηκε το 2018 σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 347 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2017. Η επίδραση στα έσοδα από την πτώση τιμών στην αγορά της διεθνούς χονδρικής, αντισταθμίστηκε από την αύξηση εσόδων από υπηρεσίες διεθνών χωρητικοτήτων ως απόρροια των επενδύσεων των τελευταίων ετών, καθώς και από τη διατήρηση των υψηλών εσόδων από υπηρεσίες φωνής. Από το 2007 η OTEGlobe έχει αυξήσει τα έσοδά της κατά 110% (από 165,1 εκατ. ευρώ σε 347 εκατ. ευρώ), με περίπου το 80% των εσόδων του 2018 να προέρχεται από διεθνείς πελάτες.

Μέσα στο 2018, η OTEGlobe προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική εμπορική συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Ασίας στο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα Ασίας-Αφρικής-Ευρώπης-1 (AAE-1), στο οποίο η OTEGlobe είναι ιδρυτικό μέλος και landing party. To ΑΑΕ-1 με συνολικό μήκος 25.000 χλμ., είναι ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα που διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Παράλληλα, η OTEGLOBE συνεχίζει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (full mesh network topology) που βασίζονται σε οπτικές ίνες συνολικού μήκους άνω των 21.000 χλμ. και διασυνδέουν  τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα τηλεπικοινωνιών της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης με περισσότερες από τέσσερις διακριτές διαδρομές. Αξιοποιώντας το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η OTEGlobe εφαρμόζει ήδη την αναπτυξιακή στρατηγική της για εντονότερη δραστηριοποίηση σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, μέσω επενδύσεων και συνεργασιών με μεγάλους διεθνείς παρόχους.