Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών νοικοκυριών διαθέτει πλέον ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο, με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανέρχεται στο 88% για το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω από αυτόν τον μέσο όρο, και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας καταγράφονται κάποια από τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης του broadband Internet στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ ως προς τη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στα νοικοκυριά, μαζί με την Πορτογαλία, με ποσοστό 78% των νοικοκυριών. Η μόνη χώρα με χαμηλότερο ποσοστό είναι η Βουλγαρία, με 75%. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω και από χώρες εκτός ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως η Σερβία (79%), η Βόρεια Μακεδονία (80%) και η Τουρκία (88%).

Σε επίπεδο περιφερειών, η Αττική εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό με 83%, και ακολουθεί η βόρεια Ελλάδα με 78% και η κεντρική Ελλάδα με 75%, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 68%, που είναι το χαμηλότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη (με μοναδική εξαίρεση τη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, η οποία ανήκει στη Γαλλία και έχει ποσοστό 66%).

Οι κορυφαίοι της Ευρώπης
Όσον αφορά στους «πρωταθλητές» του broadband Internet, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ολλανδία με ποσοστό 98%, και ακολουθούν η Νορβηγία με 97%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 96% και τέσσερις χώρες (Λουξεμβούργο, Σουηδία, Ισλανδία, Ελβετία) με 95%.