Συνηθίζεται στο τέλος κάθε χρόνου να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας για την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Χωρίς αμφιβολία το 2023 ήταν μία μάλλον δύσκολη χρονιά σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Δύο πόλεμοι, ενεργειακή κρίση, διαρκής αύξηση του κόστους ζωής, ύφεση. Στα της Ελλάδας, βιώσαμε επιπλέον μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με την όποια αναστάτωση αυτό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία.

Παρόλες τις δυσκολίες ωστόσο, ο κλάδος της πληροφορικής στην χώρα φαίνεται ότι κλείνει τη χρονιά με θετικό πρόσημο και μάλιστα με υψηλό ποσοστό κερδοφορίας στο β’ εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι προχωράει περαιτέρω η ψηφιοποίηση τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Κάτι που διαπιστώνουμε και στο netweek, μιλώντας καθημερινά με στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων που μοιράζονται τα πολλά και σημαντικά βήματα και έργα που κάνουν στο ταξίδι τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Mία χρονιά, 11 τεύχη, περισσότερα από 40 κάθετα και οριζόντια ειδικά αφιερώματα, 100+ συνεντεύξεις και άρθρα κορυφαίων επαγγελματιών του ΙΤ, δύο ειδικές εκδόσεις (Cybersecurity Special Edition και Cloud Computing Buyers’ Guide) και δύο Powerlists – Cyber Security 50 και Digital Transformation Officer 50!
Αυτή η τελευταία Powelist συνοδεύει το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας με σκοπό να μας συστήσει τα στελέχη που βρίσκονται πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως εσείς τα αναδείξατε, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας τον προηγούμενο μήνα.

Στόχος μας στο netweek δεν είναι άλλος από το να αποτελούμε την πλατφόρμα επικοινωνίας, συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων του κλάδου της πληροφορικής και να αναδεικνύουμε βέλτιστες πρακτικές, success stories αλλά και τους ανθρώπους που «κρύβονται» πίσω από αυτά.

Για την χρονιά που έρχεται, πιστοί στην αποστολή μας και θέλοντας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας ετοιμάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα, τα οποία ωστόσο θα μοιραστώ κάποια άλλη στιγμή.

Με ευχές για καλές γιορτές και ένα δημιουργικό 2024.