Με μια κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει εκ μέρους των εταιριών τεχνολογίας, η Cisco ανέβαλε χθες, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το μεγάλο φετινό συνέδριό της, Cisco Live, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μόνο δικτυακά.

Το διήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί πλέον στα τέλη του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Chuck Robbins, τονίζοντας σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ότι «δεν ήταν σωστό να φιλοξενήσουμε αυτή την εκδήλωση σε μια τόσο τραγική στιγμή της ιστορίας μας», αναφερόμενος προφανώς τόσο στις οδυνηρές για τις ΗΠΑ συνέπειες της πανδημίας,  όσο κυρίως στις αιματηρές ταραχές που κλονίζουν τις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις, ως συνέπεια της δολοφονίας του George Floyd από αστυνομικούς, στη Μινεάπολη.

Καταδικάζοντας την δολοφονία του Floyd
Αφού επαίνεσε τους εργαζόμενους της Cisco για όσα κατάφεραν στις λίγες εβδομάδες που «ο κόσμος μας έγινε ψηφιακός, με έναν ρυθμό που ούτε καν τον είχαμε φανταστεί», ο Robbins καταδίκασε τόσο αυτή τη δολοφονία – “horrific murder”, οι λέξεις που χρησιμοποίησε -, όσο και τις πρόσφατες ανάλογες και ανακοίνωσε πως η Cisco θα διαθέσει μόνο για αρχή, ποσό 5 εκατ. δολαρίων στον αγώνα κατά του ρατσισμού. 

Εξέφρασε δε την ελπίδα να αξιοποιηθούν οι επόμενες εβδομάδες «για να σκεφτούμε, να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να καθορίσουμε τις δράσεις που θα αναλάβουμε ως οργανισμοί και ως άτομα, προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά και να προχωρήσουμε προς έναν καλύτερο κόσμο, στον οποίο θα έχουν όλοι θέση».

Ένα μέλλον για όλους
Οι τελευταίες λέξεις αυτής της έκκλησης αποτελούν και την κεντρική ιδέα της νέας φιλοσοφίας της Cisco, σύμφωνα με την οποία ο ρόλος της τεχνολογίας είναι να στηρίξει ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα συμμετέχουν.  Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας καθόρισε σε σχετική παρουσίασή του -, που λογικά, θα αποτελέσει τη βάση για τις δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, στο εξ αναβολής συνέδριο – τους τρεις πυλώνες για την επιτυχή αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πρόκλησης και είναι η διασύνδεση όλων των κατοίκων του πλανήτη στο Internet, η δημιουργία ευκαιριών και η διασφάλιση της συμμετοχής για όλους.

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση προς τα ανώτατα στελέχη κι άλλων εταιρειών τεχνολογίας «να εστιάσουν όλη την ενέργειά τους στη δημιουργία λύσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν σ’ αυτή τη διασφάλιση, καθώς πρόκειται για μια ανάγκη που μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».