Η οδηγία PSD2 (Payments Services Directive 2), με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τις αρχές του 2018, έρχεται για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στο πεδίο των πληρωμών.

Οι επιπτώσεις της PSD2 θα συζητηθούν εκτενώς στο Payments 360° Conference όμως η θεματολογία του συνεδρίου δεν περιορίζεται στο περιεχόμενο της οδηγίας. οι αλλαγές στη συναλλακτική συμπεριφορά των Ελλήνων, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του κράτους για τη διάδοση των ηλεκτρονικών πληρωμών, αλλά και οι ενέργειες που ενισχύουν τη θέση των τραπεζών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται έχουν κεντρική θέση στην ατζέντα του συνεδρίου.

Η Nicole Jonker, Economist στην Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας θα παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών της για την επίδραση των δημόσιων καμπανιών στη χρήση καρτών, ενώ ο Oscar Sala, πρώην στέλεχος της καινοτόμου Caixa Bank και νυν VP Product Development του δυναμικού FinTech οργανισμού Strands θα μιλήσει για την αξία των Personal Finance Management εργαλείων στο value proposition των τραπεζών, για τον κύκλο ωριμότητας των mobile πληρωμών σε επιμέρους αγορές και το SME banking ως αναπτυξιακή ευκαιρία για τις τράπεζες, στο post-PSD2 περιβάλλον. Το Payments 360° Conference θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Divani Caravel Hotel, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο www.payments360.gr.