Οι εταιρείες Active Computer Systems, Ζουμπουλάκης και η ένωση εταιρειών ByteOΤΕ θα αναλάβουν την προμήθεια 10.500 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η σύμβαση με τις εταιρείες θα αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή της και η παράδοση του εξοπλισμού.

Πρόκειται για συμφωνία – πλαίσιο τριετούς διάρκειας με την συνολική προμήθεια να περιλαμβάνει 9.650 μονάδες επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών μεσαίων επιδόσεων με εγκαταστημένο λειτουργικό σύστημα, 850 μονάδες επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών υψηλών επιδόσεων με εγκαταστημένο λειτουργικό σύστημα καθώς επίσης και 9.650 επίπεδες οθόνες LED διαγώνιας διάστασης 23’’. O προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 10,6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  Στο διαγωνισμό συμμετείχε, επίσης, η ένωση εταιρειών Space Hellas – Uni Systems.

Αναλυτικά: για την ΑΑΔΕ θα γίνει προμήθεια 7.700 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών μεσαίων επιδόσεων, 600 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών υψηλών επιδόσεων και 8.300 επίπεδων οθονών. Για το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει προμήθεια 1.000 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών μεσαίων επιδόσεων και 1.000 επίπεδων οθονών. Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προμηθευτεί 250 επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υψηλών επιδόσεων και 250 επίπεδες οθόνες LED  23 ιντσών. Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες τις ΑΑΔΕ προγραμματίζεται η προμήθεια άλλων 950 ηλεκτρονικών υπολογιστών εντός της επόμενης διετίας.