Η Peoplecert, η ελληνική εταιρία πιστοποίησης γνώσεων και παροχής περιεχομένου, ετοιμάζεται να διευρύνει τους ορίζοντές της στη διεθνή αγορά, πιθανότατα και σε νέους χώρους δραστηριοτήτων, προγραμματίζοντας σειρά εξαγορών τους επόμενους μήνες, όπως προέκυψε από τη προχθεσινή συνάντηση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Βύρωνα Νικολαΐδη, με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει, ως συνέχεια της σημαντικής περσινής επιχειρηματικής συμφωνίας της για εξαγορά της βρετανικής Axelos αντί 450 εκατ. ευρώ, το βραβείο του «Deal of the Year Greece 2022» από την Bank of America και τα Global Banking & Finance Awards, η Peoplecert διαχειρίζεται και αναπτύσσει παγκοσμίως ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση έργου (PRINCE2) και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL), ενώ διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες. Όμως, οι φιλοδοξίες της είναι μεγαλύτερες.

«Στόχος μας είναι η PeopleCert να συμβάλλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και την ανάδειξή της σε παγκόσμιο τεχνολογικό κόμβο βέλτιστων πρακτικών, σ’ ό,τι αφορά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σ΄ ένα παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Με τη βοήθεια της PeopleCert, οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους, όπως άλλωστε κάνει το 82% των Fortune 500 εταιρειών που έχει υιοθετήσει το ITIL παγκοσμίως». Ο CEO του ομίλου αποκάλυψε ότι ήδη βρίσκεται σε επαφές με υψηλού επιπέδου κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τείνουν «ευήκοο ους» σε μια τέτοια προοπτική.

Τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης
Σ’ ό,τι αφορά στη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες με πρώτο τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και κερδοφορίας, «Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40%, στοχεύουμε στην ενίσχυση του δικτύου μας με στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορά εταιρειών, είσοδο σε νέες αγορές, αλλά και αυτοματοποίηση και αποδοτική λειτουργία των δραστηριοτήτων μας» υπογράμμισε. Δεύτερος πυλώνας, είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες, στη διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και την υιοθέτηση modules, που -σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις- αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως πχ τα θέματα βιωσιμότητας. Οι άλλοι δυο είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργείται σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα, και η έμφαση στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου, που ξεπερνάει πλέον τους 1000 εργαζόμενους, παραμένει η πιο σημαντική επένδυση και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή του. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ