Βασικό στοιχείο της κουλτούρας της εισηγμένης Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ είναι η συνεχής επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, με την Πληροφορική να αποτελεί πολύτιμο αρωγό της.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οίκοι που αντιπροσωπεύει η εταιρεία είναι πρώτης γραμμής, καλούμεθα να εναρμονίσουμε όλες τις απαιτήσεις τους στα δικά μας πληροφοριακά συστήματα. Και αυτό γίνεται πολύ γρήγορα, ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα – καθώς έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή, ώστε να γίνονται οι απαιτούμενες παραμετροποιήσεις στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα…» δηλώνει στο NetFAX ο Θανάσης Λαζαρίδης, IT Director της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Η σύνδεση με τους οίκους που αντιπροσωπεύει η εταιρεία γίνεται μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών: «Έχουμε επενδύσει σημαντικά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, αξιοποιώντας Web services για όλο το δίκτυό μας, εντός και εκτός εταιρείας. Αξιοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες VPN για τη απομακρυσμένη σύνδεση όλων των ενδιαφερομένων μελών, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε πλέον πολύ ισχυρές συνδέσεις. Επενδύουμε, επίσης, σε πολύ ισχυρά συστήματα storage, διαθέτουμε data center, όπως και Quick Recovery Plan» συμπληρώνει ο Θ. Λαζαρίδης.

To outsourcing έχει μεγάλη σημασία για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Πληροφορικής της εταιρείας, αποτελώντας τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της: «Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από δέκα εταιρείες, έχοντας επενδύσει από την αρχή στο outsourcing, το οποίο θεωρούμε μεγάλο asset για εμάς. Το outsourcing, άλλωστε, μας βοηθά να εναρμονιζόμαστε ταχύτερα με τους πολυσχιδείς οίκους που αντιπροσωπεύουμε.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να επιλέγουμε τους καλύτερους στο είδους, μας δίνει ευελιξία, ενώ μέσω αυτού δίνουμε το κίνητρο για την ανάπτυξη της ελεύθερης αγοράς. Αξιοποιούμε το outsourcing από τότε που ήρθα στην εταιρεία, 20 χρόνια πριν» τονίζει ο Θ. Λαζαρίδης. Στον τομέα της τηλεφωνίας η Διεύθυνση Πληροφορικής συνεργάζεται με την ien (integrated enterprise networks), με την Computer Data συνεργάζεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές και το hardware, η Omnis έχει αναλάβει τμήματα του BackOffice, ενώ υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία με την 01 Solutions, το ERP, το CRM και Web Services της οποίας χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Επιπλέον, η Microweb έχει αναλάβει τη διαχείριση (στο cloud) των email της εταιρείας. «Με ένα καλό συμβόλαιο win-win και από τις δύο μεριές, έχεις τη δυνατότητα να έχεις τους καλύτερους όποτε τους θέλεις, οι οποίοι εκπαιδεύονται γι’ αυτό το σκοπό». Φέτος η Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στην ασφάλεια, όπως και στην συμμόρφωση με το GDPR.

«Το GDPR μας βοήθησε να αντιληφθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε συνεπείς με τον κανονισμό. Και θέλουμε να κάνουμε φέτος πράγματα που θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας» αναφέρει ο Θ. Λαζαρίδης. Ο εκσυγχρονισμός του backbone της εταιρείας είναι ένα ακόμα θέμα που απασχολήσει τη Διεύθυνση Πληροφορικής το 2019 και στο πλαίσιο αυτό «θα αναβαθμιστούν όλα ενεργά και δικτυακά στοιχεία (πχ switches), πρωτίστως για λόγους ταχύτητας και ασφάλειας, καθώς θα αυξάνεται συνεχώς ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων».