Με καινοτομικές προσεγγίσεις, όσον αφορά στις ψηφιακές υποδομές της, ξεκινά η νέα (με τη μορφή Master Franchise εκ μέρους της Retail & More) και εμφανώς ανανεωμένη παρουσία του δικτύου λιανικής της Carrefour στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η ανακοίνωση της εταιρίας Acromove, η οποία παρέχει την πρώτη λύση cloud computing, ειδικά σχεδιασμένη για το edge. Συγκεκριμένα, οι δυο εταιρίες συμφώνησαν στην πιλοτική εφαρμογή της λύσης AcroCloud της Acromove ως πλατφόρμας edge cloud για το νέο πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων το οποίο θα αναπτυχθεί από την Retail & More «με κοινή εταιρική ταυτότητα και την επωνυμία Carrefour, που θα παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαία εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών».

Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας στη διασφάλιση της βέλτιστης εμπειρίας των πελατών, παράλληλα με τη νέα μορφή των καταστημάτων του δικτύου της, η Retail & More επέλεξε ως βασικό συστατικό της νέας γενιάς λιανικής εμπειρίας το edge computing, για να επιτύχει αυξημένη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και προσβασιμότητα. Εξ ου και η επιλογή του AdroCloud, που παρουσιάζεται ως ολοκληρωμένη λύση με το αναγκαίο hardware και λογισμικό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε edge computing a-la-carte, επιτρέποντας στο νεόκοπο δίκτυο να ενοικιάζει όση υπολογιστική δύναμη χρειάζεται κάθε φορά όχι σε ένα κεντρικό data center, αλλά στο άκρο, δηλαδή όσο γίνεται πλησιέστερα στην πηγή και το σημείο όπου συλλέγονται τα δεδομένα.

Αποκέντρωση, η νέα τάση Η Acromove περιγράφει στην ανακοίνωσή της με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα πάμπολλες επιχειρήσεις σε ευρεία γκάμα κλάδων, οι οποίες συλλέγουν καθημερινά τεράστιους όγκους δεδομένων από χιλιάδες αισθητήρες, καθώς η μετάβαση από τη λογική του data center σε εκείνη του edge, με την τροποποίηση των υπαρχουσών λύσεων ούτε εύκολη είναι, ούτε φθηνή. Η δική της προσέγγιση ήταν η εξαρχής ανάπτυξη μιας νέας γενιάς λύσεων σχεδιασμένων για edge computing, που προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο απόδοσης σε πολύ χαμηλότερη τιμή, και βασίζονται στο ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο με το cloud: ο πελάτης δεν χρειάζεται να σχεδιάζει, να κατέχει, να διαχειρίζεται ή να διατηρεί οποιαδήποτε τεχνολογία, καθώς μπορεί να ενοικιάσει όσο edge computing χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Είτε είναι πάροχος τηλεπικοινωνιών, αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, εργοστάσιο που μεταβαίνει στο Industry 4.0 ή αρχιτέκτονας έξυπνης πόλης, υπάρχουν λύσεις προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη Η Acromove ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο και τον Αρτέμιο Αχιλλόπουλο, το 2014. Το 2017, μετέφερε την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το engineering center της παραμένει στην Αθήνα.