Η καθημερινή επικοινωνία στο γραφείο γίνεται όλο και με πιο γρήγορους ρυθμούς, χάνοντας αναπόφευκτα σε ποιότητα.

Emails που συσσωρεύονται στα εισερχόμενα από διάφορους αποστολείς και με διαφορετικές προτεραιότητες, απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις για επείγοντα πράγματα, μηνύματα SMS που έρχονται σε ριπές από τους συνεργάτες. Η ψηφιακή επικοινωνία σήμερα μας εγκλωβίζει στη «δικτατορία» του επείγοντος, αφαιρώντας μας τη δυνατότητα να δούμε τι είναι στην πραγματικότητα σημαντικό και τι όχι. Τα μοντέρνα μέσα επικοινωνίας χρειάζονται μια συνειδητή χρήση για να έχουν αποτέλεσμα. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και συγκρούσεις.

Και όσο πιο πολλά μέσα και κανάλια επικοινωνίας χρησιμοποιούνται, τόσο δυσκολεύεται η ανταλλαγή καθαρής πληροφορίας. Ετσι, ουκ ολίγες φορές, εμφανίζεται το φαινόμενο του ping pong communication, όπου η πληροφορία πηγαίνει από email σε email από SMS σε SMS, χωρίς
να γίνει ουσιαστική εκμετάλλευσή της. Καλό είναι το ROI, καλή είναι η ταχύτητα και οι πολλές λειτουργίες, ωστόσο, δεν πρέπει να παραμελείται ο ανθρώπινος παράγοντας. Κανένα πληροφοριακό σύστημα, όσο μοντέρνο και γρήγορο και αν είναι, δεν θα μπορέσει να αποδώσει όπως πρέπει, αν δεν είναι φιλικό προς τους χρήστες του.