Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Πλαίσιο το 2018 αυξήθηκε κατά 8% και διαμορφώθηκε στα 309 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων άγγιξαν τα 9,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείαςτην περασμένη Πέμπτη.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί όχι μόνο τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Πλαίσιο το 1969, αλλά και τα είκοσι χρόνια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1999.
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κώστας Γεράρδος, αναφέρθηκε στις κινήσεις της Πλαίσιο το 2018 και έκανε ειδική μνεία στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του καταστήματος Πλαίσιο με το άνοιγμα των δύο νέων καταστημάτων στα Χανιά και την Αγία Παρασκευή.

Αναφορά έγινε, επίσης, στην εντυπωσιακή εικόνα που παρουσίασαν εμπορικά τόσο η Σχολική Περίοδος, όσο και η Black Friday με αύξηση 30% και 50% από το προηγούμενο έτος αντίστοιχα. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία που δίνει η Πλαίσιο στην ουσιαστική εξέλιξη των ανθρώπων της. Τα σχέδια της Πλαίσιο για το 2019 περιλαμβάνουν επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ για το έτος, επιπλέον των 7,5 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν το 2018. Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος παρουσίασε, επίσης, τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του 2019, η οποία ήδη ξεκίνησε δυναμικά, λανσάροντας το«Μήνα-Μήνα», τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα.

Η προσαρμογή του καταστήματος Πλαίσιο στο The Mall Athens στη νέα ταυτότητα καταστήματος και η υλοποίηση της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας στο plaisio.gr, με στόχο την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος και τη διενέργεια προσωποποιημένου ψηφιακού marketing εντάσσονται στο ίδιο πλάνο ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η ανακοίνωση ότι η Πλαίσιοθα εντάξει στην προϊοντική της γκάμα τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.