Έργο για τη διασύνδεση της ΒΟΤΟΜΟΣ, διαχειρίστριας του εργοστασίου των νερών ΖΑΡΟΣ καθώς και άλλων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με έναν εκ των πελατών της, τη Lidl Hellas, υλοποίησε η PlaySystems. Η διασύνδεση του Pylon ERP της Epsilon Net που διαθέτει η ΒΟΤΟΜΟΣ με το custom ERP της Lidl Hellas έγινε με τη χρήση του ERPExtender w EDI Function, λογισμικό το οποίο έχει αναπτυχθεί InHouse από την ομάδα προγραμματιστών της PlaySystems, με γνώμονα την ευέλικτη αύξηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του εκάστοτε ERP συστήματος και διαθέτει τις σχετικές λειτουργικότητες.

To έργο ολοκληρώθηκε ύστερα από μια δοκιμαστική λειτουργία τεσσάρων μηνών και στηρίχτηκε στο διεθνές πρωτόκολλο Electronic Data Interchange (EDI). Οι συναλλαγές EDI αποτελούν έναν τρόπο επικοινωνίας που εφαρμόζεται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες για τις συναλλαγές με τους προμηθευτές. Μέσα από αυτές τις συναλλαγές, οι πληροφορίες και τα δεδομένα μεταφέρονται απευθείας από μια εφαρμογή υπολογιστή σε έναν οργανισμό σε μια εφαρμογή υπολογιστή σε έναν άλλο.

Inhouse λογισμικό
«H χρήση αυτών των τεχνολογιών εκτός του ότι εξαλείφει τα σφάλματα, το οποίο είναι και το βασικό ζητούμενο, βελτιώνει τις ταχύτητες παράδοσης, τις προβλέψεις, και επιλύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με διαθεσιμότητες, παραλαβές και παραγγελίες. Εμείς έχουμε αναπτύξει μία λύση inHouse λογισμικού η οποία καλύπτει αυτή την ανάγκη, την οποία κάνουμε scalable για να καλύψουμε και άλλες ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον, είτε από τους υφιστάμενους είτε από τους νέους πελάτες.

Είναι ένα κομμάτι στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί το τελευταίο έτος και μας ενδιαφέρει να το αναπτύξουμε», λέει στο NetFAX ο Γιάννης Παπαδημητρίου, διευθυντής Τεχνολογίας της PlaySystems. Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι η εταιρεία, που αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της Epsilon Net, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Pylon ERP στη ΒΟΤΟΜΟΣ. «Το Pylon ERP είναι το βασικό προϊόν σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των εγκαταστάσεων, αλλά έχουμε και άλλες custom υλοποιήσεις με τα υπόλοιπα ERP της αγοράς», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου.