Το πρώτο κλείσιμο μίας χρηματοδότησης συνολικού ύψους 20,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η start-up εταιρεία Plum, που δραστηριοποιείται στον τομέα του fintech, με ιδρυτή και επικεφαλής τον Βίκτωρα Τροκούδη. Ειδικότερα, το πρώτο κλείσιμο αφορά σε ποσό ύψους 12 εκατ. ευρώ, με επικεφαλής επενδυτές το dmg Ventures και το Ventura Holdings Group, ενώ συμμετέχουν και οι προϋπάρχοντες επενδυτές VentureFriends, Global Brain Corporation και 500 Global. Η νέα χρηματοδότηση θα διατεθεί για την επιτάχυνση της επέκτασης της εταιρείας και την καθιέρωση της εφαρμογής της Plum ως της κορυφαίας εφαρμογής διαχείρισης χρημάτων στην Ευρώπη. Παράλληλα, σήμερα η Plum ξεκινά μία καμπάνια crowdfunding, προσφέροντας μετοχές της σε πελάτες και υποστηρικτές της, ξεκινώντας από το ποσό των 10 λιρών.

Διπλασίασε τους χρήστες της το 2020
Η Plum, με έδρα το Λονδίνο, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2017, παρέχοντας μία εφαρμογή που συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη και τον βοηθά να διαχειριστεί τα έξοδά του, να αποταμιεύσει και να επενδύσει χρήματα, αυτοματοποιώντας τα κομμάτια της οικονομικής διαχείρισης που δυσκολεύουν τους περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία, ο αριθμός των πελατών της διπλασιάστηκε πέρυσι, με πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Ευρώπη να αποταμιεύουν και να επενδύουν με την Plum, ενώ από συστάσεώς της η Plum έχει βοηθήσει στην αποταμίευση και την επένδυση συνολικού ποσού άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε επίσης κατά 189% το 2020, συγκριτικά με το 2019. Σημειώνεται ότι η Plum, που έχει γραφεία και στην Αθήνα, είναι σήμερα διαθέσιμη στο 26,6% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό αυτό σε πάνω από 70% έως τα τέλη του 2022, ετοιμάζοντας λανσαρίσματα σε περισσότερες χώρες της ΕΕ.