Για μία κίνηση που θα δώσει την δυνατότητα στην Pobuca να επικεντρώσει εντονότερα το ενδιαφέρον της στο ιδιοπαραγόμενο λογισμικό που αφορά σε άδειες του Pobuca platform, κάνει λόγο στον απόηχο της συμφωνίας με την Cosmos Business Systems ο διευθύνων σύμβουλος της Pobuca, Ισίδωρος Σιδερίδης, μιλώντας στο NetFAX. «Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε ότι έργα – που για παράδειγμα – σχετίζονται με το hardware θα τα αναθέσουμε σε συνεργάτες μας», εξηγεί ο επικεφαλής της Pobuca, Ισίδωρος Σιδερίδης. Πρόκειται ουσιαστικά για την επισημοποίηση μιας συνεργασίας που προϋπήρχε με περιστασιακό χαρακτήρα και πλέον γίνεται τακτική, δεδομένης της συμφωνίας που συνήψαν οι δύο πλευρές. Ήδη η Cosmos Business Systems συνεργάζεται με την ομάδα της Pobuca από το 2005 στο CRM της Microsoft.

Μέσω της συγκεκριμένης στρατηγικής συνεργασίας η Pobuca θα προωθεί τις λύσεις της στο χώρο του CX & Loyalty καθώς και συναφών λύσεων στο πελατολόγιό της, ενώ την προμήθεια και υποστήριξη εξοπλισμού υποδομής και των αντίστοιχων αδειών λογισμικού (system software) θα αναλαμβάνει η Cosmos Business Systems.

Στο +35% τα recurring revenues – Στο +25% ο συνολικός τζίρος

Ας σημειωθεί ότι η Pobuca είδε αύξηση στα recurring revenues της τάξεως του 35% και κατά 25% στο σύνολο του κύκλου εργασιών στη διάρκεια του 2020, όπως σημειώνει ο κύριος Σιδερίδης. Αυτό που εκτιμά ο ίδιος είναι ότι για το 2021 η εταιρεία θα παρουσιάσει αύξηση στα επίπεδα του 60% στο σύνολο του κύκλου εργασιών της και κατά 100% στις πωλήσεις ιδιοπαραγόμενου λογισμικού. Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται σε έργα που έχει συμβασιοποιήσει η Pobuca από το 2020 και λόγω Covid-19 μετατίθενται για την φετινή χρονιά.

Δημήτρης Δάφνης: Κίνηση στο πλαίσιο συνεργειών της Cosmos Business Systems

Αναφορικά με την εν λόγω συμφωνία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης, αναφέρει στο NetFAX ότι: «Πρόκειται για μια συνεργασία winwin με τη λογική ότι η Pobuca κινείται αποκλειστικά στο χώρο των υπηρεσιών λογισμικού και εμείς θα τους καλύπτουμε το μέρος του hardware και των αντίστοιχων αδειών λογισμικού. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθούμε για τη δημιουργία συνεργειών με υφιστάμενους συνεργάτες, προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις σε συγκεκριμένα έργα καθώς και σε τομείς που είναι συμπληρωματικοί στη δραστηριότητα μας».