Σε νέο γύρο χρηματοδότησης θα μπει η Pobuca κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο την διεκδίκηση κεφαλαίων περί τα 4 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στις αρχές του 2022 που θα της δώσουν την δυνατότητα επέκτασης στην Βόρεια Αμερική είτε με την δημιουργία θυγατρικής, είτε με την εύρεση μεταπωλητών.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει στο NetFAX ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ισίδωρος Σιδερίδης, φέτος η εταιρεία κινείται έντονα ανοδικά στο πρώτο εξάμηνο με αύξηση εσόδων κατά 52% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Για το 2021 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται σύμφωνα με τον ίδιο, ότι θα κλείσει περίπου στα 5 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2021 ο ιδιοπαραγόμενος τζίρος (net revenue) της Pobuca παρουσίασε αύξηση 84%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από συνδρομές αδειών χρήσης της Pobuca Platform. Επίσης, το Annual Recurring Revenue αντιπροσωπεύει το 60% του τζίρου της εταιρείας, με στόχο να φτάσει το 70% μέσα στην επόμενη τριετία.

Η αύξηση των πωλήσεων συνδυάστηκε με παρουσίαση νέων λύσεων για την Pobuca Platform που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Τα Pobuca Customer Voice & Pobuca Knowledge ανήκουν στην κατηγορία λύσεων «Listen to your customer», όπου αναλύουν τι λένε οι πελάτες σε φυσική γλώσσα σε όλες τις διεπαφές τους με την επιχείρηση και εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες για τα τμήματα μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών.

Νέα συνεργασία με την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport

Η Pobuca στηρίχθηκε σημαντικά σε συνεργασίες με σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, συνάπτοντας και νέα συνεργασία με την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport εντός του 2021. «Για λογαριασμό των Intersport αναλάβαμε όλο το κομμάτι του costumer experience (CRM, loyalty, customer service)», εξηγεί ο κύριος Σιδερίδης.

Επίσης η εταιρεία επέκτεινε υπάρχουσες συνεργασίες με επιχειρήσεις όπως η Coca Cola, η Τέρνα Ενεργειακή, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η People Cert, η Schneider Electric, η Σφακιανάκης, η Super League».

Η Pobuca στα σημεία

Κύκλος εργασιών

2021: ~ 5 εκατ. ευρώ (εκτ.)

2020: 3,5 εκατ. ευρώ