Αξιοσημείωτες ευκαιρίες ανάπτυξης στο χώρο λογισμικού του Ho.Re.Ca, έναν κρίσιμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, «βλέπουν» οι μεγάλοι «παίχτες» που δραστηριοποιούνται στο business software. Να σημειωθεί πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης φιλοξενίας (όπως ενδεικτικά είναι η υποχρεωτική διασύνδεση ταμειακών μηχανών και τερματικών POS, η ηλεκτρονική τιμολόγηση συναλλαγών, η εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας κ..), έχει καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες στις εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες προσδοκούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλος στις εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κίνηση της Epsilon Hospitality (του ομίλου Epsilon Net) να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με τη Nanosoft, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών για τον κλάδο των επιχειρήσεων εστίασης.

Το προφίλ της NanoSoft
Η NanoSoft, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διαθέτει ένα πλούσιο portfolio λύσεων λογισμικού με μεγάλη ειδίκευση στο χώρο της εστίασης. Στην 20ετή πορεία της, έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό πελατολόγιο άνω των 2.000 επιχειρήσεων. H σουίτα KALYPSO RESTAURANT αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που ενισχύει την αποδοτικότητα και μειώνει το κόστος λειτουργίας στον χώρο της εστίασης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Επιτρέπει την άμεση καταχώρηση και διαχείριση παραγγελιών, την οργάνωση της λειτουργίας του delivery, τον εύκολο χειρισμό του take away και την αποτελεσματική παρακολούθηση των στατιστικών της επιχείρησης. Υποστηρίζει διασύνδεση με πλατφόρμες on line παραγγελιών (efood,wolt κτλ) καθώς και προσωποποιημένη υπηρεσία e-delivery.

Οι κινήσεις της SoftOne
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η SoftOne, με στόχο να αξιοποιήσει τις εμπορικές ευκαιρίες που απορρέουν από τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της Ho.Re.Ca, εισήλθε στον συγκεκριμένο κλάδο με την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunsoft, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή και εγκατάσταση προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων για επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας. Λίγες ημέρες αργότερα, με την «αυγή» του νέου έτους ακολούθησε και δεύτερο «χτύπημα» από την SoftOne, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Twinsoft, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού εστίασης στην Ελλάδα «τοποθετώντας την σε ρόλο οδηγού για την εύκολη και επιτυχή μετάβαση των επιχειρήσεων του κλάδου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή», όπως είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftOne, Πάνος Μαρτίνης.