Το Digital Ship Athens Conference 2018 (www.athens.thedigitalship.com) επιστρέφει στην Αθήνα για 16η φορά, αποτελώντας σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων στελεχών της ναυτιλίας για το «ψηφιακό πλοίο».

Με πάνω από 300 συμμετέχοντες, περισσότερες από 140 ναυτιλιακές εταιρείες και σημαντικούς ομιλητές από τη διεθνή και την ελληνική αγορά, το διήμερο συνέδριο θα καλύψει θέματα όπως η συνδεσιμότητα στη ναυτιλία (και πώς μπορεί αυτή να εξελιχθεί), η ψηφιοποίηση της διεθνής εφοδιαστικής αλυσίδας (με το blockchain να παίζει κομβικό ρόλο) και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στο ναυτιλιακό κλάδο (σήμερα και στο απώτερο μέλλον).

Βαρύτητα θα δοθεί, επίσης, στο κτίσιμο του πολυπόθητου Cyber Resilience, συμπεριλαμβανομένου ενός hackathon που θα διαχειρίζεται τα πραγματικά ζητήματα που οι ναυτιλιακές αντιμετωπίζουν, ενώ μέσα από συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα επιχειρηθούν να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν σήμερα κάθε ναυτιλιακή εταιρεία. Το NetFAX είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.