Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε «μετα μουσικής». Ο Dr. August-Wilhelm Scheer, ιδρυτής της IDS Scheer, ξεκίνησε την παρουσίασή του παίζοντας σαξόφωνο μαζί με μία μπάντα από τη Γαλλία.Διαχείριση της γνώσης είναι το ζητούμενο για τη σύγχρονη επιχείρηση, την Enterprise 2.0, σύμφωνα με τον Dr. Scheer.

Του απεσταλμένου μας Πάρη Κορωναίου

[ΒΕΡΟΛΙΝΟ] «Πριν μερικά χρόνια, υπήρχε ένας decision maker που λάμβανε αποφάσεις μόνος του για όλα τα τμήματα. Σήμερα, ο decision maker λαμβάνει αποφάσεις έχοντας στη διάθεσή του feedback, όχι μόνο από όλα τα τμήματα και όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση αλλά και από τους συνεργάτες και τους πελάτες».

Επικοινωνία και συνεργασία είναι οι λέξεις κλειδιά για την αποδοτική αξιοποίηση της εταιρικής και ατομικής γνώσης. «Οι νέες ιδέες μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Ωστόσο, χρειαζόμαστε συστήματα που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση αυτών των ιδεών στις επιχειρησιακές μας διαδικασίες, ώστε να γίνουμε ακόμα πιο ευέλικτοι. Χρειάζεται αποδοτική χρήση αυτού που λέμε collective intelligence of users (πελάτες, συνεργάτες, εργαζόμενοι) for Business Process Management. Η συνεργασία των δύο εταιρειών δίνει πλέον την ολοκληρωμένη λύση του Collaborative Process Management που χρειάζονται οι επιχειρήσεις».

Ο Karl-Heinz Streibich, CEO της Software AG, ξεκίνησε τις εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου. «Η νέα εταιρεία που προέκυψε από την εξαγορά της IDS Scheer από την Software AG έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό που παρουσιάζει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, διαθέτει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις πελάτες, 6.000 εργαζόμενους και 3.500 συμβούλους σε 70 χώρες του κόσμου. Έχουμε ιδρύσει το Software AG Foundation, το οποίο ξοδεύει 40 εκατ. Ευρώ το χρόνο σε κοινωνικούς σκοπούς, ενώ εκπαιδεύουμε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες προκειμένου να τους προσλάβουμε αργότερα στην εταιρεία». Η συνεχής βελτίωση της παραγωγικότητας είναι το κλειδί της ανάπτυξης για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, σύμφωνα με τον K-H Streibich.

Ελληνική παρουσία στο ProcessWorld 2010
Η ελληνική παρουσία ήταν αξιοσημείωτη στο συνέδριο, αφού εκπροσωπήθηκε από τις εταιρείες Spirit και Εθνική Τράπεζα. Οι Γιώργος Κουτίτσας και Γάννης Φερτάκης, Partners της Spirit δήλωσαν στο netfax ότι, «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το συγκεκριμένο συνέδριο, αφού είναι η πρώτη φορά που κάνουν την κοινή τους εμφάνιση η Software AG και η IDS Scheer, της οποίας είμαστε partners εδώ και χρόνια.

Το σημαντικότερο μήνυμα που περνάει μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών είναι η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, από το strategy και το design στο execution και το monitoring και το αντίστροφο με έναν απλό και εύκολο τρόπο, με άλλα λόγια ο ολοκληρωμένος κύκλος ζωής του Business Process Excellence, κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο. Η Spirit  βρίσκεται εδώ, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην αγορά του Business Process Management και να συζητήσει με τους συνεργάτες της τις νέες τάσεις και λύσεις που θα απασχολήσουν την αγορά στο σύντομο μέλλον».

Η Σοφία Μαργαρίτη, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Οργάνωσης στην Εθνική Τράπεζα, δήλωσε πως «έχουμε επιλέξει την πλατφόρμα ARIS για να αποτυπώνουμε τις επιχειρησιακές μας διαδικασίες και όχι μόνο. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρισκόμαστε στο Βερολίνο.