Διπλασιασμό των μεγεθών της -δίχως να αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο τριπλασιασμού- «βλέπει» η Profile την επόμενη τριετία, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τα στελέχη της διοίκησης της εισηγμένης, στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών και θεσμικών επενδυτών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Να σημειωθεί πως πέρσι ο κύκλος εργασιών της Profile έκλεισε στα 30 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν, τη φετινή χρονιά ο τζίρος θα φτάσει στα 40 εκατ. και το 2026 στα 60 εκατ.

Πηγή αισιοδοξίας για την περαιτέρω διεύρυνση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας αποτελούν μια σειρά από παράγοντες όπως:

  • η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου τραπεζικού λογισμικού, τομέας στον οποίο η Profile διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία με μια ευρεία γκάμα λύσεων,
  • το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ,
  • η διεκδίκηση έργων ύψους συνολικής αθροιστικής αξίας 100 εκατ. από το δημόσιο τομέα (έργα του Ταμείου Ανάκαμψης) και από τον ιδιωτικό,
  • η ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση από οργανισμούς της Τεχνητής Νοημοσύνης, πεδίο στο οποίο εισήλθε εσχάτως η Profile, με το λανσάρισμα του «AI.Adaptive», που απλοποιεί την αλληλεπίδραση σε φυσική γλώσσα με βάσεις δεδομένων και εφαρμογές μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Generative AI και Large Language Models (LLMs).

Ειδικά ως προς την λύση Τεχνητής Νοημοσύνης η εταιρεία καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες καθώς, αν και δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα δύο μήνες από το λανσάρισμά της, το ενδιαφέρον από τους πελάτες είναι τεράστιο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν στο κομμάτι του banking software που εκτός από αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει η Profile, μπορεί να «κουμπώσει» και σε άλλα συστήματα.

Νέοι πελάτες και εξαγορές
«Η εταιρεία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ισορροπία στη διάρθρωση των εσόδων, τόσο ανά προϊόν όσο και ανά γεωγραφική περιοχή, γεγονός που μας προσδίδει ανθεκτικότητα», σημείωσε ο Ευάγγελος Αγγελίδης, διευθύνων σύμβουλος της Profile, σημειώνοντας πως πέρσι υπογράφηκαν συνολικές συμβάσεις αξίας 85 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 50 εκατ. του 2022 και ότι ο ρυθμός απόκτησης νέων πελατών επιταχύνθηκε. «Η αγορά μας συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά κάτι που σημαίνει νέες δουλείες για εμάς», συμπλήρωσε.

Τέλος, η Profile εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορά εταιρείας από το εξωτερικό εξετάζοντας 6-7 περιπτώσεις, με τις σχετικές συζητήσεις να έχουν εισέλθει σε ώριμη φάση. «Αυτό που κοιτάμε είναι η εταιρεία που θέλουμε να εξαγοράσουμε να διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες, συμπληρωματικές με τις δικές μας, να δραστηριοποιείται σε προηγμένα οικονομικά κέντρα και να συμβάλει στη γεωγραφική μας επέκταση προσθέτοντας νέους πελάτες», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.