Σχέδιο για να δημιουργηθεί ομάδα ανάπτυξης τεχνολογίας στο πλαίσιο συνεργειών με τη Centevo που εξαγόρασε στα σκανδιναβικά κράση, βλέπει η Profile Software στην Ελλάδα και πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη, όπου στη διάρκεια του 2020 δημιούργησε τη θυγατρική Profile Technologies, η οποία είναι και η εταιρεία που πρόσφατα παρουσίασε τη λύση Finuevo, πλατφόρμα mobile first in a box στον τομέα της ψηφιακής τραπεζικής.

Στόχος της εταιρείας τεχνολογίας μέσα από αυτή την κίνηση, είναι να μειώσει τα αυξημένα κοστολόγια, κάτι που ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Βαγγέλης Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Centevo πέρυσι κατέγραψε τζίρο 5,5 εκατ.ευρώ, ωστόσο παρουσίασε ζημίες στις κάτω γραμμές των οικονομικών της αποτελεσμάτων κάτι που αποδίδεται στα αυξημένα κοστολόγια. «Από τον Μάρτιο δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην Αθήνα με στόχο τον περιορισμό κόστους και φέτος η Centevo θα παρουσιάσει θετικό EBITDA», ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής που εφαρμόζει η Profile είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη, κάτι που ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπάμπης Στασινόπουλος. Σε ό,τι αφορά την πορεία της κατά τη διάρκεια του 2021, καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο, καθώς κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ από σύστασης της εταιρείας και ταυτόχρονα υπερδιπλασιασμό των κερδών της κάτι που αποτελεί απόρροια των συμβάσεων σε χώρες του εξωτερικού όπως Ρωσία, Μάλτα, Κύπρο, Μέση Ανατολή αλλά και από την ενσωμάτωση της Centevo.

Το στοίχημα της ψηφιοποίησης του Δημοσίου και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Μεγάλο στοίχημα για την Profile αποτελούν εκτός από τα ιδιωτικά εργα που υλοποιεί και τα έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου που θα στηριχθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με την εταιρεία να έχει θέσει ως πρόβλεψη σε επίπεδο budget ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, που υπό μία θετικότερη πρόβλεψη μπορεί να σημάνει έσοδα 100-150 εκατ. ευρώ για τα ταμεία της επιχείρησης.

Τα έργα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Οι τομείς – στόχοι

Η εταιρεία έχει υλοποιήσει το τελευταίο διάστημα έργα για την Τράπεζα Αττικής με αντικείμενο το risk management και το fund management καθώς και για λογαριασμό της 7Q Financial Services. Mεταξύ των έργων που έχει υλοποιήσει είναι στον τομέα του treasury για τη Bank Med. Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο ξεχωρίζει το στρατηγικό έργο για το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια αρχικά για τα αστικά δικαστήρια και την καταγραφή των συνεδριάσεων και πλέον για τα ποινικά δικαστήρια, επεκτείνοντας την αρχική συνεργασία. Ταυτόχρονα το 2021 η Profile εισήλθε στη Ρωσία, συνάπτοντας την πρώτη της συνεργασία με την επενδυτική τράπεζα Aton, ενώ νέα αγορά αποτελεί και η Μάλτα,

O Μπάμπης Στασινόπουλος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα του Δημοσίου, όπου η Profile Software έχει κύριους πελάτες της τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας. «Η ομάδα και οι επενδύσεις που έχουμε κάνει διεκδικούν σημαντικά έργα και κοιτάζουμε τα επόμενα τρία χρόνια και τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω του οποίου θα διατεθούν 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την ψηφιοποίηση», σημείωσε ο κύριος Στασινόπουλος.

«Διεκδικούμε συγκεκριμένες περιοχές έργων όπως ο τομέας των Οικονομικών (υπουργείου και φορέων που συνδέονται με αυτό), έργα στην ΑΑΔΕ, έργα στο Παρακαταθηκών και Δανείων, έργα στη δημόσια περιουσία, στις κεφαλαιοποιητικές συντάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.