Την αισιοδοξία της ότι θα πετύχει και φέτος τους στόχους της και θα «πιάσει» σε τζίρο τα 25 εκατ. ευρώ (από τα 20,1 εκατ. ευρώ το 2021) ένα νούμερο το οποίο ο Ευάγγελος Αγγελίδης, διευθύνων σύμβουλος της Profile Software, χαρακτήρισε «απολύτως ρεαλιστικό» με βάση τα σημερινά δεδομένα και τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο του λογισμικού για τον τραπεζικό τομέα, εξέφρασε η διοίκηση της εταιρείας, στη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των θεσμικών αναλυτών.

Η Profile θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τα συστήματα ψηφιακής τραπεζικής και τα τεράστια κεφάλαια για επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, διατηρώντας παράλληλα τη στρατηγική της που «πατά» πάνω σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο πελατών, προϊόντων και γεωγραφιών.

Ήδη, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς  «έρχεται πολύ δυνατά» με αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 90% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Από αυτό το ποσοστό, το 32% αφορά σε οργανική ανάπτυξη, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από την ενσωμάτωση της σουηδικής Centevo, την οποία εξαγόρασε πέρσι η Profile.

Η διοίκηση της Profile, μεσοπρόθεσμα, «βλέπει» τις εξής τάσεις, που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την πορεία της εταιρείας:

  • Η ισχυροποίηση της ελληνικής αγοράς, όπου προκύπτουν νέα έργα
  • Οι σημαντικές ευκαιρίες από τα cross selling στη Σκανδιναβία, μία αγορά που περιλαμβάνει τεράστια ονόματα
  • Το χρηματοοικονομικό λογισμικό ως τάση, που τα επόμενα τρία ως πέντε χρόνια θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω
  • Η αυξανόμενη υιοθέτηση από οργανισμούς fintech τεχνολογιών, πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται παραδοσιακά η Profile
  • Τα μεγάλα ψηφιακά έργα του δημοσίου, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Τα δημόσια έργα και το ενδεχόμενο νέων εξαγορών

Αναφερόμενος στα έργα του δημοσίου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο στόχος που είχε τεθεί πριν από ένα χρόνο, για υλοποίηση έργων της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ την τετραετία 2023-2026. «Αυτή τη στιγμή το χρηματικό ύψος των έργων που έχουμε υπογράψει ή έχουν κατακυρωθεί σε εμάς ή είναι προς υπογραφή, βρίσκονται περίπου στα 15 εκατ. Και υπάρχουν άλλα 50 εκατ. ευρώ σε έργα στα οποία είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι, είτε μόνοι μας είτε συμμετέχοντας κοινοπραξίες. Άρα με μεγάλη πιθανότητα σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η βάση μας είναι πάνω από 65 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο CEO της Profile.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «οι εξαγορές είναι πάντα στο στόχο μας και παρακολουθούμε διάφορες περιπτώσεις, ωστόσο δεν θέλουμε να κάνουμε ακραίες κινήσεις μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού».