Σε αύξηση των μεγεθών της τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από ένα μείγμα στρατηγικής το οποίο περιλαμβάνει διείσδυση στις χώρες της Σκανδιναβίας με «όχημα» τη Centevo, καθώς και τη διεκδίκηση έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, προσβλέπει η διοίκηση της Profile, η οποία τοποθετεί τον πήχη των εσόδων της για φέτος πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ, από 20,1 εκατ. ευρώ πέρσι. Ήδη, όπως επισημάνθηκε κατά τη χτεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, τα μηνύματα αναφορικά με τη χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και αποτυπώνουν την αισιοδοξία για ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Το πρώτο εξάμηνο το 2022 βλέπουμε ένα διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και οι πωλήσεις μας συνεχίζουν να έχουν άνοδο, κάτι το οποίο αποδίδεται στην ικανότητα της εταιρείας να συνάπτει συμβάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης. Την περσινή χρονιά η Profile συνήψε συνολικά 27 νέες συμβάσεις, αξίας 13 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσης είχε ήδη υπογράψει 14, αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αναθέσεις που έχουν προκύψει από έργα του δημοσίου, και είναι προς υπογραφή. Ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι η Profile φιλοδοξεί να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της έργα συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ μέχρι και το 2026. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη υπογραφεί ή έχουν κατακυρωθεί στην Profile έργα αξίας 15 εκατομμυρίων, ενώ διεκδικεί ακόμη έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα έργα του δημοσίου η Profile είναι αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά και προς τη Σκανδιναβία, όπου μετά την εξαγορά της Centeco, την περσινή χρονιά, εμπλούτισε το πελατολόγιο της με μεγάλες τράπεζες και οργανισμούς από τη συγκεκριμένη αγορά. Στόχος για την συνέχεια είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, η οποία θα προκύψει από την προώθηση πρόσθετων προϊόντων και λύσεων της Profile στους πελάτες αυτούς. «Η Σκανδιναβία είναι μια περιοχή όπου θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω οι επενδύσεις του ομίλου καθώς βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες και το περιβάλλον εκεί είναι ελκυστικό για τεχνολογίες σαν και αυτές που αναπτύσσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.  Στο πεδίο των εξαγορών, όπως είπε ο ίδιος «θα συνεχίσουμε να παραμένουμε ενεργοί για την ανεύρεση και ενσωμάτωση και άλλων εταιρειών», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια κίνηση εντός της χρονιάς.

Εγκρίθηκε από τη ΓΣ το split της μετοχής
Να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση των μετόχων της Profile ενέκρινε τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,47 ευρώ σε 0,23 ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας από 12.013.916 σε 24.027.832 κοινές ονομαστικές μετοχές (stock split) και αντικατάσταση κάθε μίας παλαιάς κοινής ονομαστικής μετοχής με δύο νέες.